Ponta: Criticarea sefilor regiilor autonome de catre Basescu, ipocrizie

Luni, 09 Mai 2011, ora 15:08
1370 citiri
Ponta: Criticarea sefilor regiilor autonome de catre Basescu, ipocrizie

Victor Ponta, liderul PSD, a declarat ca afirmatiile sefului statului privind conducerile regiilor autonome reprezinta "o mostra de ipocrizie", acuzand ca toti sefii acestor institutii sunt fara exceptie numiti politic de PDL si ca Basescu "s-a reales presedinte cu banii deturnati de la regii", conform NewsIn.

"Cred ca, intre mostrele de ipocrizie ale presedintelui Traian Basescu, ultima, referitoare la modul corupt si incompetent de conducere a companiilor nationale si regiilor autonome, este poate cel mai revoltator. Din 2009 (...) am vorbit de conducerea complexurilor energetice Turceni, Rovinari, societatea nationala a lignitului, conducere politica PDL pusa de Adriean Videanu ?i Emil Boc - faimosul Mantog. In toate celelalte companii - in toate, fara exceptie - conducerile sunt 100% politice, portocalii, PDL. Sa vii in 2011, dupa ce te-ai reales presedinte cu banii furati si deturnati de la aceste regii autonome, dupa ce Guvernul si premierul a numit in toate conducerile de companii si regii numai membri PDL, mi se pare o sfidare la adresa bunului simt, iar daca Traian Basescu vrea sa-si ia coruptii inapoi, e destul de tarziu", a comentat Victor Ponta.

Intrebat ce solutie are pentru eficientizarea acestor companii, Ponta a replicat ca ideea de management privat avansata in prezent de putere a fost propusa de opozitie inca de anul trecut. "Noi am propus de anul trecut doua lucruri pe care Boc nu le-a facut: sa nu mai vanda actiuni, pentru ca vindem in momentul cel mai prost, banii pe care ii ia, Guvernul ii fura imediat, si doi - sa nu mai puna management politic, pentru ca stiu ce inseamna managementul lui Mantog", a comentat social-democratul.

Liderul PSD i-a ironizat pe democrat-liberali, afirmand ca e greu de crezut ca lucrurile vor merge intr-o directie buna si ca probabil PDL se gandeste ca "tot Mantog si Videanu vor face o firma privata si vor deveni manageri privati".

Presedintele Traian Basescu a afirmat sambata ca obiectivul principal pentru anul 2011 este reformarea companiilor de stat, zona care reprezinta si cea mai mare problema a programului cu FMI, si i-a acuzat pe managerii acestora ca sunt "boierii" si "baronii" economiei romanesti. El a nominalizat cateva dintre regiile cu probleme, vorbind despre complexele energetice de la Turceni si Rovinari, Compania Nationala a Huilei, "cel mai mare datornic la stat" si "cel mai mare neplatitor catre fondurile de pensii si sanatate", Termoelectrica, Oltchim si Posta Romana. Presedintele si-a motivat gestul de a le nominaliza prin faptul ca arieratele acestor companii "sunt platite de fiecare roman".

Seful statului a afirmat ca doreste sa stie daca in ultimul timp aceste companii au inregistrat cresteri de stocuri, personal sau fonduri de salarii, acuzand managerii lor ca sunt "marii boieri" ai economiei romanesti. "Ei sunt marii boieri ai economiei romanesti. Baronii economiei romanesti ii gasim in primul rand la regiile de stat", a atentionat Basescu.

Seful misiunii FMI, Jeffrey Franks, a declarat luni ca Fondul a fost de acord cu aducerea in cadrul celor mai mari intreprinderi de stat a unor manageri independenti din sectorul privat, selectati la nivel international.

Sursa foto: Capital.ro

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Benzinăriile afișează prețuri mai mari la combustibil începând de vineri, 19 aprilie. Prețurile ridicate pentru benzină și motorină au reprezentat motive de dezbatere și au fost, în...
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset, Exynos 2500, care promite să fie o versiune îmbunătățită a modelului actual, Exynos 2400. Noul procesor este proiectat...
#regii autonome, #traian basescu, #victor ponta , #stiri Victor Ponta