Ponta: Averile ilicite trebuie confiscate

Sambata, 25 Iunie 2011, ora 23:15
1317 citiri
Ponta: Averile ilicite trebuie confiscate

"Constitutia trebuie revizuita. Ma declar pentru confiscarea averilor ilicite", a precizat presedintele PSD, Victor Ponta, potrivit Mediafax.

"Din punctul nostru de vedere, Constitutia trebuie revizuita, dupa ce avem un Parlament legitim.

Sunt puncte asupra carora - eu personal, nu am discutat cu colegii - eu cred ca trebuie sa modificam acel articol care se refera la averi si la confiscare.

Eu sunt pentru confiscarea averilor ilicite. Sunt absolut in aceasta directie", a spus Ponta.

El a mai declarat ca opozitia isi mentine disponibilitatea de a discuta cu UDMR si minoritatile, el precizand ca o discutie poate avea loc oricand pe teme precum revizuirea Constitutiei si modificarea Legii electorale.

"Discutia cu UDMR si cu minoritatile poate oricand sa aiba loc, din punctul nostru de vedere, pe trei teme: una care sper ca s-a rezolvat deja - sa nu mai lasam atitudinea lui Traian Basescu sa dezgroape un monstru cum este cel al tensiunilor interetnice, pentru ca domnul Basescu, prin inconstienta lui, era sa ne aduca din nou in 1990, sa ne luptam romanii cu maghiarii sau maghiarii inte ei", a spus Ponta.

El a precizat ca a doua tema de discutie are in vedere revizuirea Constitutiei.

"Din punctul nostru de vedere, Constitutia trebuie revizuita, dupa ce avem un Parlament legitim.

Sunt puncte asupra carora - eu personal, nu am discutat cu colegii - eu cred ca trebuie sa modificam acel articol care se refera la averi si la confiscare. Eu sunt pentru confiscarea averilor ilicite.

Sunt absolut in aceasta directie", a spus Ponta.

El a mai aratat ca trebuie discutata si Legea electorala.

"Cu UDMR si minoritatile trebuie sa discutam de Legea electorala, cum va fi ales viitorul Parlamernt. Trebuie sa ne sprijine sa reducem numarul de parlamentari, sa avem uninominal", a mai spus Ponta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#averi, #confiscare averi ilicite, #constitutie, #revizuire constitutie , #stiri Victor Ponta