Ponta: Avem nevoie de o uniune economica transatlantica

Luni, 02 Iunie 2014, ora 14:55
1370 citiri
Ponta: Avem nevoie de o uniune economica transatlantica

Premierul Victor Ponta a subliniat, luni, necesitatea unei uniuni economice transatlantice, aratand ca acest obiectiv, alaturi de cel privind un spatiu de securitate comun Europa - Statele Unite, reprezinta scopul "fundamental" care trebuie atins.

"Avem nevoie de mai mult decat o uniune economica europeana, avem nevoie de o uniune economica transatlantica. (...) Avem nevoie de un spatiu de securitate comun Europa - Statele Unite, dar avem nevoie si de un spatiu de cooperare economica.

Am fost lenesi in a atinge aceste doua scopuri fundamentale si acum, confruntandu-ne cu ceva despre care am crezut acum 25 de ani ca este complet inchis, amenintarea si aspiratiile Rusiei de a deveni un fel de Uniune Sovietica, acum realizam ca trebuie sa ne miscam rapid in directia crearii unui spatiu comun europeano-american de securitate, dar si de prosperitate economica", a afirmat Ponta.

Premierul Victor Ponta a participat, luni, la sesiunea plenara a programului Security in the Black Sea Region, organizata la Palatul Parlamentului.

#uniune economica transatlantica, #victor ponta, #spatiu cooperare economica , #stiri Victor Ponta