Liberalii, extrem de nemultumiti ca PSD spune ca vina pentru criza o are cota unica

Luni, 31 Mai 2010, ora 15:21
1493 citiri
Liberalii, extrem de nemultumiti ca PSD spune ca vina pentru criza o are cota unica

Purtatorul de cuvant al PNL, Mihai Voicu, a declarat luni ca liberalii isi mentin decizia de a vota motiunea de cenzura a PSD, cu mentiunea ca sunt "extrem de nemultumiti" de ideea PSD care spune ca, in esenta, vinovatia principala pentru situatia economica din tara o are cota unica de impozitare, precizeaza Mediafax.

"Principalul subiect al BPC a fost aceasta saptamana importanta si tragica in acelasi timp, marcata de angajarea raspunderii Guvernului pe masurile aberante de reducere a pensiilor si salariilor. Nu sunt decizii noi. Ne mentinem hotararea de a vota motiunea de cenzura care va fi depusa am inteles de PSD in urma procedurii angajarii raspunderii", a declarat Mihai Voicu, dupa sedinta BPC al PNL.

Liderul PNL a subliniat ca "exista totusi cateva precizari" in legatura cu continutul motiunii de cenzura initiate de PSD.

"Cu privire la continutul acestei motiuni, dincolo de asumarea obiectivului politic al caderii Guvernului si al respingerii acestor masuri pe care Guvernul se va angaja, dorim sa precizam ca suntem extrem de nemultumiti de ideea avansata de PSD care spune in esenta ca vinovatia principala pentru situatia economica din tara o are cota unica de impozitare", a spus liberalul.

El a precizat ca aceasta idee este una "absurda", adaugand ca "revenirea la sistemul de impozitare din vremea Guvernului din perioada 2000-2004 cu impozite de profit de 25%, cu impozite pe venit de pana la 40% ar reprezenta un dezastru, un faliment indreptat direct catre bruma de clasa mijlocie".

In plus, Voicu a tinut sa precizeze ca aceasta clasa mijlocie, care ar putea fi falimentata prin impozitul progresiv, a supravietuit "in urma genocidului intreprinderilor mici si mijlocii practicat in 2009 prin introducerea impozitului forfetar", iar "vinovatia adevarata pentru situatia economica, dincolo de criza economica mondiala, o reprezinta incompetenta si clientelismul Guvernului Boc in toate formele sale din 2009 pana acum".

"Nu cred ca o discutie indreptata in acest moment pe sistemul de impozitare este una productiva. Discutia trebuie indreptata catre adevaratele surse, printre care si clientelismul politic", a spus Mihai Voicu.

Intrebat daca PNL va depune amendamente la proiectele de legi pe care Guvenul isi angajeaza raspunderea, purtatorul de cuvant al liberalilor a precizat ca decizia in acest sens urmeaza sa fie luata de parlamentari la sedintele grupurilor parlamentare de la ora 15.00.

"Fara indoiala ca procedura parlamentara permite intr-un fel depunerea de amendamente, depinde insa de Guvern daca le aproba sau nu. Nu am primit inca proiectele de legi. E o chestiune pe care o vom decide la sedintele grupurilor parlamentare de la pranz, astazi, la ora 15.00", a conchis deputatul PNL.

Presedintele PSD, Victor Ponta, a afirmat luni, la inceputul sedintei BPN, ca le va cere liderilor partidului votul pentru ca motiunea de cenzura sa nu contina si masurile alternative ale PSD, pentru a obtine cat mai multe voturi posibile in Parlament.

"Propunerile alternative atat ale PSD, cat si ale celorlalte partide de opozitie, PNL si PC, sa fie separate de motiunea de cenzura, asa fel incat sa nu fie niciun fel de problema in a obtine toate voturile opozitiei si, in acelasi timp, voturi ale altor parlamentari care pana acum au sustinut Guvernul si care intre propriul electorat si actualul Guvern sper sa aleaga propriul electorat", a spus Ponta.

Liderii PSD au avansat un set de propuneri alternative la masurile de reducere a cheltuielilor bugetare anuntate de Guvern, printre acestea numarandu-se si introducerea impozitarii diferentiate a veniturilor, propunere pe care PNL a respins-o. 

 

#cota unica impozitare raspundere guvern , #stiri Victor Ponta