Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Li Keqiang catre Victor Ponta: Vizita dumneavoastra are un rol important in dezvoltarea relatiilor chino-europene

Li Keqiang catre Victor Ponta: Vizita dumneavoastra are un rol important in dezvoltarea relatiilor chino-europene


Premierul Victor Ponta a fost primit luni de prim-ministrul Consiliului de Stat al Republicii Populare Chineze, Li Keqiang, in cadrul unei ceremonii oficiale cu onoruri militare desfasurata in Piata Tiananmen din fata Cladirii Marii Sali a Poporului.

Ceremonia a cuprins intonarea imnurilor de stat ale celor doua tari, trecerea in revista a garzii de onoare si salve de tun trase in onoarea inaltului oaspete roman, potrivit Agerpres.

Premierii roman si chinez au continuat cu o intalnire bilaterala in cadrul careia au purtat discutii in plenul celor doua delegatii.

La inceputul intrevederii oficiale, premierul chinez i-a adresat bun venit sefului Executivului roman si delegatiei care il insoteste.

"Activitatile bilaterale, inclusiv vizita de anul trecut a premierului chinez in Romania, au un rol important in relatiile bilaterale pentru promovarea colaborarii dintre China si tarile ECE, dintre China si Europa. Sunt convins ca vizita dumneavoastra de astazi va avea un rol important in promovarea relatiilor chino-europene si totodata pentru promovarea relatiilor dintre China si ECE", a declarat Li Keqiang.

La randul sau, Victor Ponta a multumit pentru invitatie si pentru primirea calduroasa facuta in China.

"Este o mare bucurie si o mare onoare sa ne vedem la mai putin de un an de la vizita dumneavoastra oficiala in Romania. Acea vizita la Bucuresti cu ocazia Summitului China-Europa Centrala si de Est a avut un succes si un rasunet extraordinar si in toate tarile din regiune. (...) Relatia noastra speciala cu China, interesele noastre, colaborarea politica si economica in aceste momente au ajuns la un nivel extraordinar de inalt. Avem un motiv special de bucurie intre Romania si China. Anul acesta se implinesc 65 de ani de la stabilirea relatiilor diplomatice dintre cele doua tari si pot spune ca sunt 65 de ani de extraordinara prietenie si colaborare", a declarat premierul roman.

Victor Ponta a reamintit ca in urma cu 10 ani a vizitat China intr-o delegatie oficiala de tineri cu ocazia implinirii a 55 de ani de relatii diplomatice romano-chineze.

In continuarea vizitei vor fi semnate o serie de acorduri bilaterale, urmate de declaratii comune ale celor doi premieri.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 1325 ori