Inca o acuzatie de plagiat pentru Victor Ponta

Luni, 23 Iulie 2012, ora 13:15
1273 citiri
Inca o acuzatie de plagiat pentru Victor Ponta

Consiliul National de Etica (CNE) a inregistrat, luni dimineata, o noua sesizare pe numele premierului Victor Ponta, care vizeaza teza de doctorat, dar si o carte a acestuia, a declarat purtatorul de cuvant al institutiei, Gabriela Catana.

"In aceasta dimineata am primit o noua sesizare. Nu putem da publicitatii numele celui care a depus-o, intrucat este impotriva regulamentului. De asemenea, nu putem furniza informatii cu privire la continutul sesizarii", a spus Gabriela Catana.

Intrebata daca sesizarea de luni vizeaza tot teza de doctorat a premierului Victor Ponta, purtatorul de cuvant al CNE a confirmat.

"Da, sesizarea vizeaza atat teza de doctorat, cat si o carte", a spus Gabriela Catana.

Consiliul National de Etica a informat, in 19 iulie, ca titlul de doctor in Stiinte Juridice, domeniul Drept, al lui Victor Ponta a fost obtinut in concordanta cu legislatia in vigoare in 2003 si calificarea de plagiat in cadrul tezei sale de doctorat nu se poate sustine.

Totodata, potrivit raportului intocmit de experti si aprobat prin hotararea CNE, nu se poate aprecia ca doctorandul Victor Ponta si-ar fi insusit partenitatea unor idei, concepte, modele care nu ii apartineau si le-ar fi prezentat drept contributii personale sau originale.

Pe de alta parte, Universitatea Bucuresti a decis, ca urmare a analizelor facute de Comisia de Etica si a rapoartelor intocmite de specialisti romani si internationali, ca teza de doctorat a lui Victor Ponta este un plagiat.

Universitatea Bucuresti: Victor Ponta a plagiat texte si idei.

Comisia de Etica a UB a stabilit ca teza de doctorat a lui Ponta "incalca principiile eticii, integritatii si bunei conduite in activitatea de cercetare".

"Teza de doctorat a lui Victor Ponta, Curtea Penala Internationala, are 432 pagini numerotate. Textul propriu-zis, fara anexe, fara prefata semnata de profesorul coordonator Adrian Nastase si fara cuprins are 297 pagini. Elemente de plagiat pot fi identificate in 115 pagini din cele 297 pagini", a declarat presedintele Comisiei de Etica, profesorul Marian Popescu, care a prezentat decizia luata in cazul autosesizarii privind plagiatul lui Ponta.

Ponta a spus ca a respectat toate procedurile legale, iar din punctul sau de vedere conteaza cel mai mult decizia Comisiei de Etica a Autoritatii Nationale de Cercetare.

Un al treilea for, Consiliul National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU), a decis, in sedinta din 29 iunie, ca premierul a plagiat in lucrarea sa de doctorat, fiind propusa atunci Ministerului Educatiei retragerea titlului de doctor.

#Victor Ponta plagiat, #Victor Ponta acuzat plagiat, #Victor Pont furt intelectual , #stiri Victor Ponta