Dorinta lui Victor Ponta: Constitutia va fi modificata in 2013

Sambata, 01 Septembrie 2012, ora 10:02
1727 citiri
Dorinta lui Victor Ponta: Constitutia va fi modificata in 2013

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, ca in 2013 trebuie sa se modifice Constitutia, "indiscutabil" din punctul sau de vedere, el aratand totodata ca dupa alegerile parlamentare USL va continua colaborarea cu grupul minoritatilor si avand in vedere acest lucru.

Ponta a spus ca parlamentarii din grupul minoritatilor au fost loiali in cooperarea cu el ca prim-ministru si ca dupa alegerile parlamentare aceasta colaborare va continua.

"Vom continua sa colaboram cu grupul minoritatilor chiar daca vom avea majoritate absoluta, pentru ca acesta este acordul intre noi si ne vom tine de el, au fost corecti cu noi si trebuie sa ne tinem de cuvant", a precizat el, intr-o emisiune a Antenei 3.

"Plus ca mai e un lucru esential: in 2013 trebuie sa modificam Constitutia, (...) indiscutabil din punctul meu de vedere", a continuat Ponta.

Premierul a vorbit despre "o problema de structura si de sistem constitutional" ce trebuie corectata.

"Experienta pana in 1989 si experienta cu regimul Traian Basescu ne-a aratat ca avem o problema de structura si de sistem constitutional, motiv pentru care Constitutia, asa cum trebuie sa o modificam in 2013, trebuie sa gaseasca noi asigurari ca nimeni nu mai poate sa stranga toate puterile in mana sa si ca institutiile statului nu mai pot fi blocate intre ele si ca nu ajungem in fiecare zi la CC, in care 9 judecatori, numiti politic pana la urma, o zi zic ca-i alba, o zi zic ca-i neagra, a treia zi ca-i portocalie si a patra ca-i verde", a sustinut el.

Nu este prima oara cand Victor Ponta mentioneaza intentia de modificare a Constitutiei. Imediat dupa anuntarea deciziei Curtii Constitutionale, privitoare la referendumul pentru demiterea lui Traian Basescu, Victor Ponta declara ca urmeaza "o ampla reforma constitutionala, care sa asigure pe viitor ca Romania nu mai poate fi o tara la bunul plac al unei singure persoane, care-si construieste un regim represiv".

Potrivit lui Victor Ponta, in cadrul noului sistem constitutional, vor fi schimbate atributiile presedintelui, ale Guvernului si ale Parlamentului. Premierul nu a oferit o data exacta a finalizarii acestui proiect.

#Victor Ponta modificare Constitutie, #Constitutie Romania , #stiri Victor Ponta