Directia Antifrauda va fi condusa de Romeo-Florin Nicolae, seful Vamilor

Vineri, 02 August 2013, ora 09:05
3682 citiri
Directia Antifrauda va fi condusa de Romeo-Florin Nicolae, seful Vamilor

Romeo-Florin Nicolae, sef al Autoritatii Nationale a Vamilor, a fost numit, joi, de premierul Victor Ponta la conducerea nou-infiintatei Directii Generale de Antifrauda Fiscala, la propunerea ministrului Finantelor.

El va avea statutul de vicepresedinte al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), care coordoneaza Directia Generala de Antifrauda Fiscala.

La jumatatea lunii iunie, Romeo-Florin Nicolae a fost numit sef al Autoritatii Nationale a Vamilor din postul de director general adjunct la Directia Generala de Informatii Fiscale din cadrul ANAF.

Acesta a lucrat ca si consilier la Directia Generala ANAF de Coordonare Inspectie Fiscala, iar ulterior a fost avansat in postul de director general adjunct.

Guvernul a avizat, la sfarsitul lunii iunie, infiintarea Directiei Antifrauda, care va functiona inclusiv sub supravegherea Parchetului de cercetare penala, prin preluarea activitatii Autoritatii Nationale a Vamilor si Garzii Financiare.

In primavara acestui an, premierul a anuntat ca Agentia Nationala de Administrare Fiscala, Garda Financiara si Directia de Control Vamal vor fi reorganizate intr-o Directie Antifrauda, care se va ocupa tintit de combaterea evaziunii fiscale la accize, legume-fructe si alte produse, nu de "buticul din colt".

El a aratat ca doreste ca noua Directie Antifrauda sa lucreze ca un "DNA al Fiscului" si sa aiba inclusiv competente de cercetare penala, sub indrumarea Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata (DIICOT).

#Romeo Nicolae Directia Antifrauda, #Romeo Nicolae Autoritatea Vamilor, #numire Ponta Directia Antifrauda, #vicepresedinte ANAF , #stiri Victor Ponta