Cresc sau nu taxele locale? Ce spune premierul

Miercuri, 09 Ianuarie 2013, ora 13:42
1390 citiri
Cresc sau nu taxele locale? Ce spune premierul
Sursa foto: Gandul.info

Premierul Romaniei, Victor Ponta, a anuntat miercuri, inaintea sedintei de Guvern, ca va fi adoptata o ordonanta simpla privind taxele locale.

"Prin decizia autoritatii locale, taxele fie raman la nivelul din 2012, ori se maresc cu rata inflatiei pe ultimii trei ani", a declarat Victor Ponta.

Acesta a spus ca decizia maririi sau nu a taxelor locale va apartine consiliului local din fiecare localitate.

"Daca nu se maresc taxele, nici nu vin bani de la bugetul de stat", a spus Victor Ponta, referindu-se la faptul ca autoritatile locale nu vor primi bani in plus de la bugetul de stat.

"E, intr-adevar, autonomie locala. Daca le ajung banii din 2012, e foarte bine, daca nu, indexeaza cu rata inflatiei, este un lucru normal", a spus Victor Ponta.

Pana in prezent, autoritatile locale aveau obligatia sa actualizeze impozitele si taxele locale cu rata inflatiei pe ultimii trei ani, adica 16,05%.

O serie de primari din mari orase ale Romaniei au anuntat deja ca nu vor majora taxele locale.

Primarul municipiului Timisoara, Nicolae Robu, a anuntat, vineri, ca nu va fi majorat niciun impozit local in oras atat timp cat el va fi edil, spunand ca el este "un liberal autentic si, implicit, un adept al fiscalitatii reduse".

La mijlocul lunii decembrie si primarul Capitalei, Sorin Oprescu, se pronunta impotriva maririi taxelor locale. El a anuntat ca nu are niciun sens sa se mareasca taxele si impozitele in Bucuresti, pentru ca nu ar fi niciun beneficiu, dar decizia va fi luata de CGMB, dupa ce apare ordonanta privind reactualizarea taxelor si impozitelor.

Duminica, primarul Clujului, Emil Boc a cerut premierului Victor Ponta sa emita, de urgenta, o ordonanta a Guvernului care sa dea posibilitatea autoritatilor locale sa nu majoreze taxele si impozitele locale, iar in asteptarea raspunsului la Cluj nu se achita taxe.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#taxe locale 2013, #Victor Ponta taxe locale 2013, #impozite taxe locale 2013 Romania , #stiri Victor Ponta