Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Bugetarii cu salariile taiate nu vor plati ratele timp de un an?

Bugetarii cu salariile taiate nu vor plati ratele timp de un an?

Deputatii social-democrati vor sustine amendarea Ordonantei de Urgenta 50/2010 privind contractele de credit in sensul amanarii de la plata ratelor a datornicilor care au avut de suferit de pe urma reducerilor salariale operate de Guvernul Boc si nu-si mai pot onora obligatiile catre banci, precizeaza NewsIn.

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat marti ca parlamentarii PSD au primit mandat pentru ca in comisiile de specialitate de la Camera Deputatilor sa sustina amendamentul deputatului Mugurel Surupaceanu care propune "amanarea cu un an a platii ratelor catre banci pentru cei care din cauza reducerilor aplicate de Guvernul Boc se afla in imposibilitate de a-si onora aceasta obligatie".

OUG 50/2010 privind contractele de credit pentru consumatori, care a intrat in vigoare la 21 iunie, este rezultatul transpunerii in legislatia romaneasca a Directivei Europene 48/CE/2008.


Printre prevederile OUG 50 se numara limitarea comisionului de rambursare anticipata la 1%, daca perioada de timp ramasa pana la scadenta finala este mai mare de un an, respectiv la 0,5% in cazul in care rambursarea anticipata are loc cu mai putin de 1 an inainte de scadenta, precum si posibilitatea consumatorului de a renunta la contract in termen de 14 zile calendaristice.


Ordonanta se afla in prezent in Comisiile de resort ale Camerei Deputatilor, for decizional.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 849 ori
Citeste mai multe despreamanare bugetari rate salariale taieri