Boc: Ponta si-a reconfirmat statutul de "baron al pensiilor de lux"

Vineri, 11 Iunie 2010, ora 15:56
1666 citiri
Boc: Ponta si-a reconfirmat statutul de "baron al pensiilor de lux"

Intentia PSD de a contesta la Curtea Constitutionala legea care prevede eliminarea pensiilor de lux si recalcularea pensiilor speciale, pentru care Guvernul si-a angajat raspunderea, denota ca liderul PSD, Victor Ponta, isi reconfirma statutul de "baron al pensiilor de lux", afirma premierul Boc, precizeaza Mediafax.

Constat ca Victor Ponta isi reconfirma statutul de «baron al pensiilor de lux», prin intentia PSD de a contesta la Curtea Constitutionala legea care prevede eliminarea pensiilor de lux si recalcularea pensiilor speciale, asupra careia Guvernul si-a angajat raspunderea in fata Parlamentului. 

Prin atacarea legii la Curtea Constitutionala a Romaniei, Victor Ponta doreste sa blocheze intrarea in vigoare a acestui proiect de lege si, prin urmare, sa fie mentinute pensiile de lux, inclusiv cele ale parlamentarilor", afirma premierul Emil Boc intr-o declaratie transmisa de Guvern.

El apreciaza ca actiunea PSD demonstreaza "populismul si duplicitatea" lui Victor Ponta care in fata camerelor de luat vederi deplange soarta pensionarilor obisnuiti, dar in schimb, "tine sub aripa ocrotitoare" pensiile de lux, prin amanarea publicarii si intrarii in vigoare a legii care vizeaza recalcularea pensiilor speciale.

"Ii reamintesc domnului Ponta ca numai din recalcularea a 8.236 de pensii de lux se pot plati, intr-o luna, 60.000 de pensii medii in Romania.

Va cer responsabilitate, domnule Ponta, in acest moment in care se poate face dreptate fata de cei care au pensii doar pe baza contributiei la bugetul de pensii", declara seful Guvernului.

In declaratia transmisa de Executiv se mai arata ca Legea privind stabilirea unor masuri in domeniul pensiilor nu are niciun fel de prevederi referitoare la diminuarea salariilor bugetarilor cu 25% si a pensiilor cu 15%, ci vizeaza eliminarea pensiilor de lux si recalcularea pensiilor speciale, precum si reanalizarea pensiilor de invaliditate in termen de un an.

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat joi ca social-democratii vor ataca luni la Curtea Constitutionala legea de recalculare a pensiilor pentru care Executivul si-a angajat raspunderea in Parlament.

El a aratat ca termenul procedural de adoptare a legii pentru care Executivul si-a angajat raspunderea va expira luni, cand se va face si anuntul oficial in plenul Parlamentului, dar a precizat ca tot luni PSD va contesta legea respctiva la Curtea Constitutionala.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Greva poștașilor nu a afectat distribuirea pensiilor. Banii au ajuns la timp, anunță Poșta Română
Greva poștașilor nu a afectat distribuirea pensiilor. Banii au ajuns la timp, anunță Poșta Română
Toate drepturile bănești au fost distribuite către pensionari până la jumătatea lunii aprilie, transmite Compania Națională "Poșta Română" joi, 18 aprilie. Conform operatorului...
#boc, #ponta, #pensii, #lux , #stiri Victor Ponta