Blejnar: Nu exista o sesizare penala a ANAF pe numele lui Sova sau Ponta

Marti, 26 Iulie 2011, ora 15:20
1563 citiri
Blejnar: Nu exista o sesizare penala a ANAF pe numele lui Sova sau Ponta

Seful ANAF, Sorin Blejnar, a declarat marti ca nu exista o sesizare penala a ANAF catre DNA cu referire la Dan Sova sau Victor Ponta, ci este o sesizare generala care vizeaza activitatea derulata de complexurile Tuceni si Rovinari intre 2007-2009, unde ar exista un prejudiciu de 16-17 milioane euro. 

Presedintele Agentiei Nationala de Administrare Fiscala a explicat ca a fost finalizat recent un control financiar la cele doua companii de stat si s-a constatat ca in perioada 2007-2009 conducerile societatilor au cauzat prejudicii de 16-17 milioane euro, conform NewsIn.

"Ca urmare a acestor constatari, a fost sesizata Directia Nationala Anticoruptie, Biroul Teritorial Targu Jiu, pentru a vedea daca sunt intrunite si elementele constitutive a unor infractiuni economice.

(...) Printre societatile care au concurat, in opinia noastra, la realizarea acestui prejudiciu se afla si o societate de avocatura, cea a domnului Sova, actual senator, care, in opinia noastra, a incheiat niste contracte care nu indeplinesc conditiile de legalitate", a explicat Blejnar.

Cat priveste implicarea firmei Sova, Blejnar a acuzat ca din verificari a rezultat ca de exemplu avocatii facturau 27-28 de ore de munca pe zi.

"Este hazliu, dar este adevarat", a adaugat Blejnar. El a precizat insa ca nu exista sesizari penale pe numele lui Victor Ponta sau Dan Sova.

"Nu exista o sesizare penala cu referitoare la Sova, ci este o sesizare generala care vizeaza activitatea derulata de cele doua complexuri in perioada 2007-2008. Nu exista o sesizare speciala pentru cabinetul de avocatura a lui Sova, exista o sesizare care vizeaza intregul fenomen, intreaga activitatea derulata pe perioada anilor 2007-2009.

(...) Aceasta sesizare nu-l vizeaza deloc pe dl Ponta, daca acesta este raspunsul pe care-l asteptati. Domnul Ponta nu are nicio legatura cu acest subiect, el nu a avut contracte cu Rovinari si cu Turceni", a subliniat Blejnar.

Acesta a adaugat ca ANAF nu face vendete politice impotriva presedintelui PSD.

"Noi derulam o actiune de verificare la cabinetul de avocatura a domnului Ponta. Deocamdata nu ne-au fost puse actele la dispozitie, iar cand vom avea acces la documente vom putea constata daca o parte din bani au ajuns acolo sau nu.

Noi nu facem vendete politice si nu incercam sa speculam. Nu incerc sa il asociez pe Ponta cu acest asa zis scandal de la Rovinari si Turceni", a precizat Blejnar.

Presedintele ANAF a mai spus ca daca vor fi elemente care vor conduce catre o ipoteza ca anumite sume s-au scurs de la Rovinari "prin intermediul domnului Sova sau a domnului Ponta, iar aceste sume se vor dovedi ca sunt nelegale", se va face o completare a sesizarii.

Presa a relatat marti dimineata ca Agentia Nationala de Administrare Fiscala ar fi inaintat o sesizare la DNA care il vizeaza pe presedintele PSD, Victor Ponta.

Senatorul PSD Dan Sova a spus in urma acestei stiri ca nu este convins ca sesizarea ANAF catre DNA privind contractele de la Rovinari si Turceni are legatura cu el sau cu Victor Ponta, ci mai degraba cu directorii de acolo, insa a declarat ca va merge daca va fi chemat de procurorii anticoruptie.

Sorin Blejnar declara pe 22 iunie ca ANAF cerceteaza daca Victor Ponta a primit, prin cabinetul sau de avocatura, bani din contractele de reprezentare legala semnate de complexele energetice Rovinari si Turceni cu firma Sova si Asociatii.

Seful ANAF spunea ca inspectorii incearca sa obtina acces la jurnalul de plati al firmei liderului PSD, "adica toti clientii cu care a lucrat, tocmai pentru a verifica tranzactiile care au fost derulate, pentru a vedea daca acei bani, care au fost rostogoliti pana la urma din complexul Turceni si Rovinari au ajuns sau nu au ajuns si la Victor Ponta".

Dan Sova a negat tot pe 22 iunie ca bani pe care firma unde a fost asociat in trecut au ajuns la Victor Ponta.

"Nu exista nicio plata facuta de la Rovinari si Turceni intre Sova si Asociatii si Cabinetul de avocatura al dlui Ponta", a spus el.

Mai mult, Sova a aratat ca pe data de 12 mai un control al ANAF efectuat asupra contractelor semnate de Sova si Asociatii cu cele doua complexe energetice a stabilit deja ca acestea au fost legale, asa ca nu intelege ce mai doreste ANAF sa investigheze.

Senatorul PSD a respins si unele acuzatii din presa, dar si din partea lui Sorin Blejnar, potrivit caruia firma de avocatura a lui Sova l-ar fi sponsorizat pe Victor Ponta cu o masina pentru cursele de raliu.

Autoturismul a fost in folosinta lui Victor Ponta prin comodat, pentru doua curse de raliu, dupa care firma Sova &Asociatii a vandut-o BCR Leasing pentru 144.313 lei, de unde liderul PSD ar fi achizitionat-o in leasing, deoarece nu avea totii banii in acel moment pentru a cumpara masina, a mai precizat Sova.

Presedintele PSD, Victor Ponta, a fost chemat pe 24 iunie la audieri la sediul ANAF sector 1 din Bucuresti pentru a face precizari in legatura cu declaratiile anuale de venit din anii 2007-2008, dar si din registrul de incasari si plati. Ponta nu s-a prezentat, insa a trimis documentele respective la sediul institutiei. 

Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta a anunțat recent că va oferi acces la sistemul de operare Horizon OS, utilizat pe căștile de realitate virtuală Meta Quest, pentru producătorii terți de hardware, precum ASUS și...
#anaf, #blejnar, #ponta, #sova , #stiri Victor Ponta