Vicepresedinte PSD: Stirbu mi-a spus ca Ponta nu e de acord cu nominalizarea sa la Cultura. Reactia premierului

Duminica, 15 Decembrie 2013, ora 10:39
1045 citiri
Vicepresedinte PSD: Stirbu mi-a spus ca Ponta nu e de acord cu nominalizarea sa la Cultura. Reactia premierului
Paul Stanescu, vicepresedinte PSD

Vicepresedintele PSD Paul Stanescu, care conduce si Consiliul Judetean Olt, a declarat ca l-a sunat pe Gigel Stirbu pentru a-l felicita pentru nominalizarea la Cultura, iar acesta i-a dezvaluit ca premierul Victor Ponta nu a fost de acord cu numirea sa ca ministru.

Liderul PSD, premierul Victor Ponta precizeaza ca nu este corect sa ii fie invocata acum o pozitie legata de numirea la Ministerul Culturii a lui Gigel Stirbu, explicand ca tot ceea ce stie la acest moment este ca Stirbu a fost propus de PNL si abia luni va avea o discutie cu acesta.

Seful Guvernului a transmis aceasta precizare dupa ce vicepresedintele PSD Paul Stanescu, care conduce si Consiliul Judetean Olt, a declarat, pentru "Gandul", ca l-a sunat pe Gigel Stirbu pentru a-l felicita pentru nominalizarea la Cultura, iar acesta i-a dezvaluit ca premierul Victor Ponta nu a fost de acord cu numirea sa ca ministru.

"Deocamdata, sunt plecat si luni o sa discut si eu, prima data, cu domnul Stirbu. Tot ce stiu astazi este ca a fost propus de PNL", a precizat Ponta, explicand astfel ca este incorect sa ii fie prezentata acum o pozitie pe aceasta tema.

Stanescu, care conduce si Consiliul Judetean Olt, dar este si presedinte la PSD Olt, a declarat, in exclusivitate pentru "Gandul", ca l-a sunat pe Gigel Stirbu pentru a-l felicita pentru nominalizarea la Cultura, iar acesta i-a dezvaluit ca premierul Ponta nu a fost de acord cu numirea.

Propunerea Biroului Politic al PNL a fost votata in unanimitate vineri, la doar o zi dupa ce fostul ministru al Culturii si-a dat demisia din aceata functie, din cauza comparatiei facuta intre bugetul ministerului si cel alocat pentru bolnavii de HIV/SIDA. Premierul Ponta a confirmat faptul ca a primit aceasta demisie, dar ea nu a fost trimisa si spre Administratia Prezidentiala, motivandu-se faptul ca se doreste ca aceasta demisie sa fie insotita si de propunerea pentru acest minister.

De vineri de la pranz si pana in prezent premierul Ponta nu i-a informat oficial pe cei de la PNL daca accepta aceasta nominalizare pentru ministerul Culturii, aparand insa deputati din PSD care au criticat in spatiul public aceasta varianta propusa de liberali. Cel mai vehement a fost Radu Popa, venit recent de la PPDD la PSD si care s-a ocupat in ultima perioada de transferurile de la parlamentari catre grupul social-democrat.

"Ca presedinte al Consiliului Judetean Olt si ca presedinte al PSD Olt, sigur ca ma bucur ca un parlamentar din Olt, domnul Gigel Stirbu, presedintele PNL Olt, a fost nominalizat pentru Ministerul Culturii, pentru ca pentru judetul nostru este de bun augur. Am vorbit dupa aceasta nominalizare, eu chiar l-am felicitat cand am auzit ca PNL l-a nominalizat. Am inteles ca premierul Ponta nu este de acord cu nominalizarea lui Gigel Stirbu la Ministerul Culturii, asta am inteles, asta o stiu de la Gigel Stirbu. Deocamdata nu a fost de acord, procedurile trebuiau sa aiba un curs rapid", a declarat, pentru "Gandul", Paul Stanescu.

Intre Victor Ponta si Crin Antonescu nu a existat pana sambata la pranz o discutie oficiala, in care sa se precizeze daca premierul il accepta sau nu pe Gigel Stirbu pentru Ministerul Culturii.

#Stanescu nominalizare Cultura, #ministru Cultura Stirbu , #PSD