Ponta incurajeaza importul de mere din Moldova, inclusiv in UE

Duminica, 18 Mai 2014, ora 13:16
1293 citiri
Ponta incurajeaza importul de mere din Moldova, inclusiv in UE

Romania a solicitat CE marirea contingentului de produse importate din Republica Moldova, in principal mere, deoarece statul vecin a luat in calcul existenta unor repercusiuni din partea Rusiei si imposibilitatea de a mai exporta mere pe piata ruseasca, potrivit premierului Ponta si ministrului Agriculturii.

"Aici, din pacate, este o chestie si politica, pentru ca Moldova se gandeste ca va avea repercusiuni din partea Rusiei, nu va mai putea sa exporte mere, de exemplu, si atunci am considerat ca este de datoria nu doar a Romaniei, ci a Uniunii Europene sa ne deschidem piata pentru produsele din Moldova, ca sa nu-i lasam. Nu va fi un efect mare pentru Europa in ansamblu, insa pentru Moldova este esential, pentru producatorii de acolo", a spus Ponta la emisiunea "Viata Satului" a postului public de televiziune.

La randul sau, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a precizat ca solicitarea de marire a contingentului de produse din Republica Moldova catre Romania a fost transmisa Comisiei Europene (CE) in urma cu doua zile, dupa o discutie avuta de premierii celor doua tari, Ponta precizand ca este vorba in special de mere.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#import mere Moldova, #Moldova mere import, #mere Moldova UE , #Premier