Ponta: Exploatarea resurselor energetice din Marea Neagra constituie o alternativa la Nabucco

Joi, 26 Septembrie 2013, ora 15:05
1656 citiri
Ponta: Exploatarea resurselor energetice din Marea Neagra constituie o alternativa la Nabucco

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, la Bucharest Forum 2013, ca exploatarea resurselor energetice din Marea Neagra constituie o alternativa la proiectul Nabucco, subliniind ca Romania trebuie sa inteleaga importanta bataliei pentru independenta energetica.

"Eu cred ca o natiune puternica - vreau sa cred ca Romania e o natiune puternica - in esecul unui proiect vede de fapt oportunitatea dezvoltarii altora. Resursele pe care Romania si celelalte tari le-au descoperit si incearca sa le exploateze in zona Marii Negre reprezinta o alternativa la un proiect in care multi ani am crezut", a declarat Ponta.

El a adaugat ca Romania este hotarata sa se afle printre primele tari care inteleg sa lupte pentru independnta energetica, tinand cont de revolutia energetica realizata de SUA prin descoperirea gazelor de sist si a petrolului de sist.

"Din momentul in care SUA au beneficiat practic de o revolutie energetica prin descoperirea gazelor de sist, a petrolului de sist, prin reducerea dependentei de importuri, Europa si regiunea Marii Negre trebuie sa se adapteze si sa se schimbe in acelasi timp, intelegand ca batalia pentru siguranta energetica, pentru o energie sustenabila, pentru energie la preturi competitive este intr-adevar o batalie esentiala, care tine insa cont in fiecare zi de noile evolutii pe piata mondiala.

Vreau sa afirm aici ca Romania este hotarata, Guvernul pe care il conduc, de a fi printre primele guverne, tari care intelge aceasta schimbare fundamentala, care intelege ca batalia pentru independenta energetica si pentru infrastructura energetica, mai ales, este una dintre cele mai importante pentru anii care urmeaza", a afirmat prim-ministrul.

#resurse energetice Romania, #exploatare hidrocarburi Marea neagra, #zacaminte Marea Neagra Romania , #Premier