Ponta: Confiscarea bunurilor folosite la infractiuni nu e sustinuta de membrii Comisiei de revizuire a Constitutiei

Luni, 10 Iunie 2013, ora 12:52
1451 citiri
Ponta: Confiscarea bunurilor folosite la infractiuni nu e sustinuta de membrii Comisiei de revizuire a Constitutiei

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, ca introducerea in noua Constitutie a propunerii privind confiscarea bunurilor folosite la infractiuni nu este sustinuta de membrii Comisiei de revizuire, el aratand ca se va incerca acoperirea situatiilor in cauza prin legea speciala.

Intrebat daca va merge la Comisia de revizuire a Constitutiei pentru a-si sustine amendamentul privind confiscarea bunurilor care au fost folosite in savarsirea infractiunilor, Ponta a raspuns: "Din cate stiu, nu exista o majoritate nici macar simpla, cu atat mai putin de doua treimi, si atunci o sa incercam in practica sa acoperim prin legea speciala situatiile respective".

Premierul Victor Ponta declara, in urmaa cu o luna de zile, ca nu i s-ar parea excesiv ca in anumite situatii sa fie confiscate masinile si motocicletele, ca sanctiune pentru abateri rutiere grave.

Ponta a spus ca acest lucru ar fi posibil daca actuala Constitutie ar fi modificata, urmand sa contina o prevedere in acest sens.

"In Romania nu se poate decat daca va fi de acord presedintele Comisiei Constitutionale sa modificam la Constitutie acest lucru. Sunt tari care confisca masina cu care s-a incalcat grav legea rutiera. Noi nu avem voie conform Constitutiei actuale, dar mie nu mi s-ar parea excesiv in anumite situatii si va spun ca fost motociclist ca ar trebui sa confiscam si motociclete, nu doar masini", a spus Ponta.

El mai declara atunci ca discuta cu liderii PNL despre propunerea de confiscare a averilor ilicite si a explicat ca aceasta urmeaza tendinta europeana "follow the money" (urmareste banii-n.r.), in conditiile in care persoanele sanctionate penal raman in prezent cu averea dobandita ilicit.

"Mentalitatea anglo-saxona este 'follow the money', mergi in primul si in primul rand si ia-i banii celui care a incalcat legea si, dupa aceea, sigur, il sanctionezi. Noi, cu chiu, cu vai, dupa niste ani, il sanctionam, dar ramane cu averile, cu casele, cu masinile, cu conturile, nu pateste niciodata nimic. Deci, e o tendinta la nivel european pe care eu o sustin si cred ca e foarte utila Romaniei", a explicat premierul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Ponta confiscare bunuri infractiuni, #Ponta revizuire Constitutie , #Premier