Investitorii germani catre Ponta: Statul roman nu are o reputatie buna

Marti, 11 Iunie 2013, ora 08:37
1393 citiri
Investitorii germani catre Ponta: Statul roman nu are o reputatie buna

Investitorii germani s-au declarat, la intalnirea cu premierul Victor Ponta, nemultumiti de statul roman.

Ei s-au plans de lipsa autostrazilor din Romania, de nivelul ridicat al birocratiei din administratie si plata tarzie a facturii aferente lucrarilor executate si a TVA, spunand ca firmele germane trebuie inca sa primeasca 100 milioane euro de la statul roman. Reclamatiile i-au fost transmise premierului Ponta, aflat la Berlin, intr-o conferinta pe teme economice.

"Returnarea TVA este o problema majora, deoarece atunci cand lucrezi si nu esti platit pentru asta, este o veste foarte proasta. Toata lumea care lucreaza se asteapta sa primeasca salariul la sfarsitul lunii, iar daca primesti salariul dupa cinci luni, atunci inseamna ca angajatorul tau nu este unul bun.

Din pacate, acum, statul roman nu are reputatia unui bun angajator sau a unui bun partener contractual, iar asta afecteaza dramatic imaginea", i-a spus lui Ponta unul dintre oamenii de afaceri germani prezenti la conferinta.

Acestia au aratat insa ca exista si o "jumatate de veste buna", deoarece datoriile statului roman fata de firmele germane se ridicau anul trecut la 250 milioane euro, mai putin decat in acest an.

Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
#investitori germani Ponta, #Ponta intalnire Merkel, #returnare TVA , #Premier