Cum face Ponta "lobby" in SUA pentru liberalizarea regimului de vize

Miercuri, 23 Octombrie 2013, ora 08:33
2239 citiri
Cum face Ponta "lobby" in SUA pentru liberalizarea regimului de vize

Mentinerea Romaniei in afara programului Visa Waiver, care asigura liberalizarea regimului vizelor pentru intrarea pe teritoriul SUA, este o nedreptate avand in vedere statutul de aliat vechi al tarii, cu un parteneriat strategic, a declarat premierul Victor Ponta, aflat la Washington.

"Este o nedreptate la adresa Romaniei si a Poloniei, totusi aliati ai Statelor Unite, cu parteneriate strategice ambele tari si aliati puternici, seriosi si de mult timp. Din pacate, exista aceasta batalie politica intre administratia democrata si majoritatea republicana din Camera, iar intr-o lege foarte mare si disputata privind drepturile celor care au emigrat in Statele Unite este un singur articol care se refera la Romania si Polonia. Sper ca in discutiile pe care le voi avea sa explic inca o data ca ceva mic pentru Statele Unite este ceva important pentru Romania", a spus Ponta la postul B1 TV.

Premierul Ponta a anuntat ca va explica membrilor Congresului american ca Romania si Polonia trebuie sa beneficieze de eliminarea vizelor pentru intrarea cetatenilor in SUA, adaugand ca a discutat si cu toti reprezentantii firmelor americane deoarece "lobby-ul" acestora este important.

La finele saptamanii trecute, premierul Victor Ponta a precizat ca se va intalni, miercuri, cu reprezentanti ai Congresului american cu atributii privind modificarea legislatiei care sa permita includerea Romaniei in programul Visa Waiver de liberalizare a regimului vizelor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#vize romani SUA, #vizita Ponta SUA, #lobby vize romani SUA , #Premier