Ponta: Nu schimb structura de functionare a guvernului

Sambata, 28 Aprilie 2012, ora 19:00
1768 citiri
Ponta: Nu schimb structura de functionare a guvernului

Victor Ponta a declarat ca nu va schimba structura de functionare a guvernului si va merge tot pe varianta cu 16 ministere si 20 de membri in cabinet.

"De principiu, schema guvernamentala pe care am discutat-o si cu domnul Antonescu prevede 16 portofolii, dar 20 de membri ai Guvernului.

Nu cred ca este momentul, pana la alegeri, cand sper sa avem un mandat de patru ani, nu este momentul sa facem restructurari de institutii guvernamentale, ci in cadrul actualelor ministere, ministri si ministri delegati care vor raspunde de probleme specifice pe care eu si USL le-am considerat neacoperite in ultima perioada, dialogul social de exemplu", a declarat Ponta.

De asemenea, el a spus ca ministrii vor fi din USL: "Eventual vor fi si tehnocrati, sustinuti de cate un partid din cadrul USL".

Intrebat daca il va mentine pe Leonard Orban in functia de ministru, asa cum a declarat cu alte ocazii, Ponta a spus: "Da, dar nu am apucat sa vorbesc cu domnia sa astazi (sambata - n.r.), dar toate intentiile bune vreau sa le mentin. Mi-ati adresat intrebarea inainte sa discut cu domnia sa daca doreste sa isi continue activitatea".

El a adaugat ca nu va face schimbari "fundamentale" in cele sase luni. "Va mai fac o precizare, pe obiectivele care se afla in derulare, mecanismul de cooperare si verificare, acordul cu FMI si problema fondurilor europene ma bazez foarte mult pe o capacitate a noastra de continuitate, pentru ca nu e timp in sase luni sa faci schimbari fundamentale si atunci trebuie continuat ce merge bine si imbunatatit ce merge prost", a declarat Ponta.

Totodata, premierul desemnat a declarat ca nu se vor face numiri de sefi de institutii pe criterii politice, asa cum a procedat PDL. "Nu am nici cea mai mica intentie de a schimba ceea ce ne-am angajat cand eram in opozitie. Nu se schimba numirile politice - pe care le-am criticat, pe buna dreptate - ale Guvernului PDL cu numirile politice in deconcentrate ale Guvernului USL.

Ne dorim ca in structurile deconcentrate sa existe cu adevarat profesionism si competenta, iar numirile politice sunt cele de ministri si de secretari de stat", a declarat Ponta.

El a precizat ca va avea, in curand, o intalnire cu ministrul Finantelor, Bogdan Dragoi, pentru a lua contact cu situatia reala a finantelor tarii. Ponta a tinut sa ii multumeasca lui Dragoi pentru acest fapt.

#cabinetul Victor Ponta, #structura de functionare guvern, #cabinete ministrii, #guvernul romaniei , #Presedinte PSD