Victor Ponta vrea prelungirea termenelor din acordul cu FMI

Marti, 15 Ianuarie 2013, ora 08:47
1454 citiri
Victor Ponta vrea prelungirea termenelor din acordul cu FMI

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, ca Romania si-a indeplinit obligatiile asumate in acordul cu FMI pe zona bugetara, el aratand ca pe zona de reforme structurale exista intarzieri si ca spera sa obtina o prelungire cu trei sau cinci luni a termenelor.

"Pe zona bugetara ne-am indeplinit obligatiile. Pe zona de reforme structurale sigur ca avem intarzieri si inclusiv s-ar putea - acordul expira in martie - dar inclusiv s-ar putea - si eu sper sa obtinem acest lucru - sa obtinem o prelungire a termenelor, inca trei luni sau inca cinci luni, pentru ca totusi 2012 a fost un an cu trei guverne, cu trei momente tensionate electoral si, sa zic asa, avem o justificare pentru faptul ca ceea ce trebuia sa facem pana in martie poate o sa facem pana in iunie sau cel mai tarziu pana in septembrie", a spus Ponta.

El a aratat ca aceasta prelungire de termene nu inseamna o negociere dura, ci o optiune a Romaniei de a spune ca mai are nevoie de timp pentru indeplinirea obligatiilor asumate.

"Altfel asta nu e o negociere dura, asta-i pana la urma o optiune a noastra de a spune: ?Domnule, mai avem nevoie timp pentru ca 2012 a fost un an special? si dorinta lor e de a avea un acord dus pana la capat. In rest, nu se pune problema sa incheiem un nou acord pana nu-l terminam pe acesta, e foarte normal si logic", a spus Ponta.

El a aratat ca obligatiile asumate pe zona de reforme structurale trebuie lamurite pe plan intern.

"Avem lucruri intarziate care tin de reformele structurale si aici trebuie sa le lamurim pe plan intern. CFR Marfa, v-am dat aceste exemplu, in care presedintele a zis ca nu mai e de acord sa mai vindem, desi era obligatia asumata in februarie. Eu, sigur, daca exista o alta solutie pentru CFR Marfa ... dar acuma n-o sa ne speriem ca iar vine Dan Diaconescu si ne strica privatizarea. Putem sa o facem mai bine procedura si sa nu mai vina toti sa se bage acolo sa strice lucrurile", a adaugat Ponta.

#Victor Ponta prelungire acord FMI, #Victor Ponta prelungire termene FMI, #victor ponta fmi , #Guvern