Schimbari la varf la Economie si Mediu

Miercuri, 13 Noiembrie 2013, ora 08:14
1686 citiri
Schimbari la varf la Economie si Mediu
Adrian Volintiru este noul secretar de stat din Ministerul Economiei. Sursa foto: Ziare-pe-net.ro

Adrian Volintiru a fost trecut din postul de presedinte al Autoritatii pentru Administrarea Activelor Statului (AAAS) in cel de secretar de stat la Ministerul Economiei, prin decizie a premierului Victor Ponta.

Tot prin decizie a premierului, Adrian Ciocanea a fost eliberat din functia de secretar de stat la Economie.

Volintiru conducea AAAS din noiembrie anul trecut, cand l-a inlocuit pe Marius Lucian Obreja. Anterior, el a lucrat ca director la Rompetrol, Relad si Vulcan Bucuresti.

Adrian Volintiru a intrat in echipa Rompetrol in 2002, unde a devenit director financiar la rafinaria Vega. In 2005, el a preluat conducerea diviziei de retail Rompetrol Downstream, pentru ca in 2008 sa paraseasca societatea si sa ocupe functia de director financiar executiv al companiei farmaceutice Relad.

Ulterior, el a lucrat ca director general la compania Marine Resources Exploration International (Marexin), companie de explorari in Marea Neagra, detinuta de Dinu Patriciu, pentru ca ultimul loc de munca sa fie cel de director general al producatorului de echipamente energetice si industriale Vulcan Bucuresti, controlat de Grupul Energetic Tender al omului de afaceri Ovidiu Tender, cu 74,7% din capitalul social.

Mihail Faca pleaca de la Agentia pentru Protectia Mediului pentru a deveni secretar de stat la Ministerul de resort

Mihail Faca a fost revocat de la conducerea ANPM si numit secretar de stat la Mediu.

Mihail Faca (PSD) a fost revocat de la conducerea Agentiei Nationale pentru Protectia Mediului (ANPM) si numit secretar de stat in Ministerul Mediului, la propunerea ministrului de resort, prin decizie a premierului Victor Ponta.

El a fost numit la conducerea ANPM in luna mai a anului trecut, imediat dupa instalarea USL la guvernare.

Anterior, Faca lucrase ca si county-manager al judetului Prahova, post pe care acesta l-a mai ocupat in 2009.

#Adrian Volintiru Ministerul Economiei, #secretar stat Ministerul Economiei, #Mihail Faca Ministerul Mediului, #secretar stat Ministerul Mediului, #conducere Administrarea Activelor Statului, #conducere Agentia Protectia Mediului , #Guvern