Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Rectificarea bugetara, in sedinta de guvern

Rectificarea bugetara, in sedinta de guvern


Guvernul urmeaza sa aprobe miercuri, in sedinta saptamanala, a doua rectificare bugetara din acest an, care va fi una negativa, intrucat incasarile au fost mai mici decat cele prognozate initial, a anuntat premierul Victor Ponta.

"Avem o rectificare bugetara negativa, pentru ca incasarile prevazute sunt mai mici cu aproximativ 3,8 miliarde de lei. Asta inseamna pentru fiecare dintre dvs. resurse mai putine pana la sfarsitul anului si asta inseamna ca pentru 2014 ministrul de Finante, pe baza estimarilor, de data aceasta mai realiste ale ANAF, trebuie sa construiasca, sa prezinte scenariile realiste", a explicat saptamana trecuta Victor Ponta.

Premierul a dat asigurari insa ca rectificarea bugetara va asigura plata salariilor in toate institutiile unde se impune acest lucru.

Ultima rectificare bugetara din 2013 vizeaza ajustarea cheltuielilor fata de prognoza de venituri si include majorarea deficitului bugetar cu 0,2% din PIB, la 2,5% pe metodologie cash si 2,6% pe metodologia ESA, informeaza Ministerul Finantelor Publice.

Aceasta rectificare bugetara are in vedere o diminuare, pe sold, a veniturilor cu 2,909 miliarde lei si a cheltuielilor cu 1,635 miliarde lei, potrivit proiectului de rectificare publicat de Ministerul Finantelor Publice.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 1292 ori