Proiectul Codului Fiscal si al celui de Procedura Fiscala, retrase de pe site-ul MFP

Sambata, 12 Iulie 2014, ora 16:16
1446 citiri
Proiectul Codului Fiscal si al celui de Procedura Fiscala, retrase de pe site-ul MFP

Ministerul Finantelor Publice a retras sambata, de pe site-ul institutiei, in urma solicitarii premierului Victor Ponta, proiectele Codului Fiscal si al celui de Procedura Fiscala, pentru ca acestea sa fie analizate in cadrul Guvernului inainte de inceperea dezbaterii publice.

"Intentia Guvernului este de a initia o dezbatere publica deschisa si transparenta cu privire la modificarile necesare Codului Fiscal si Codului de Procedura Fiscala, insa dorim, in acelasi timp, si adoptarea de masuri care sa contribuie la continuarea cresterii economice si la limitarea extinderii poverii fiscale. In prezent, una dintre prioritatile Guvernului este de a limita evaziunea fiscala, inclusiv prin modificari ale Codului Fiscal si Codului de Procedura Fiscala. Modalitatea in care se vor concretiza aceste intentii, dupa discutii cu specialisti si societatea civila, va fi decisa de Guvern si va fi supusa consultarii publice inainte de aprobarea de catre Parlamentul Romaniei. Propunerile care vor fi asumate de Guvern vor fi dezbatute si asumate, impreuna cu Bugetul pentru anul 2015, de catre Parlamentul Romaniei", se arata intr-un comunicat al MFP.

Ministerul de Finante publicase, vineri seara, pe site, un proiect de modificare a Codului Fiscal, conform caruia cladirile aflate in proprietatea persoanelor fizice care sunt folosite in scop nerezidential urmau sa fie impozitate suplimentar, impozitele pentru autoturismele mici se mareau, iar cele pentru masinile cu capacitatea de peste 2.000 de centimetri se reduceau.

Majorari de impozit urmau sa fie efectuate si pentru masini de marfa, motociclete, barci cu motor, scutere de apa.

In plus, din 2015, autoritatile locale ar fi avut dreptul sa majoreze impozitele si taxele locale cu pana la 50% fata de o marja de 20% in prezent.

#proiect cod fiscal, #proiect procedura fiscala , #Guvern