Premierul: Banii din partea CE pentru autosrtada Nadlac-Arada, ar putea fi opriti

Sambata, 14 Iulie 2012, ora 09:45
1142 citiri
Premierul: Banii din partea CE pentru autosrtada Nadlac-Arada, ar putea fi opriti

Premierul Victor Ponta a confirmat informatiile transmise anterior de Mediafax privind posibilitatea intreruperii de CE a unei plati pentru constructia autostrazii Arad-Nadlac, aratand ca problema este generata de faptul ca ministrii PDL au atribuit un contract cu dedicatie unei firme apropiate lor.

"Nu stiu daca am voie sa va dau toate datele, eu le am, evident. Pierdem o multime de bani si oprim o bucata de autostrada extrem de importanta, bucata Arad-Nadlac, pentru ca PDL si ministrii de atunci au dat cu dedicatie contracte la firma apropiata lor, care firma a luat banii si...", a spus Ponta la Antena 3, solicitat sa comenteze informatiile Mediafax.

Intrebat daca nu era o firma a lui Nelu Iordache, premierul a raspuns afirmativ.

"Pai, vedeti ca stiti. Da, aia e, despre asta este vorba", a spus Ponta.

Omul de afaceri Nelu Iordache conduce si firma de constructii Romstrade, implicata in constructia autostrazii Arad-Nadlac.

Comisia Europeana pregateste o scrisoare de intrerupere a uneia din platile solicitate de catre Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR) pentru un contract de constructie a autostrazii Arad-Nadlac in contextul in care au fost identificate "iregularitati si suspiciuni de frauda"

Posibilitatea intreruperii platilor este mentionata intr-un document oficial si redactat dupa discutia pe care ambasadorul Romaniei la UE, Mihnea Motoc, a avut-o in urma cu zece zile, la 3 iulie, cu Walter Deffaa, directorul general al DG REGIO (Directoratul General pentru Politica Regionala al Comisiei Europene) si Angela Martinez-Sarasola, sefa Unitatii pentru Romania din cadrul acestui directorat.

In aceasta discutie, reprezentantii Comisiei Europene au transmis mai multe nemultumiri in contextul existentei unui risc ridicat de suspendare a programelor gestionate de DG REGIO.

"In ceea ce priveste POS Transporturi, oficialul Comisiei a precizat ca, in contextul identificarii unor iregularitati si a unor suspiciuni de frauda, in prezent se afla in pregatire o scrisoare cu privire la intreruperea uneia din platile solicitate de catre CNADNR pentru un contract de lucrari legat de constructia unei autostrazi", se arata in document.

Surse oficiale au declarat ca autostrada vizata de acest caz este Arad-Nadlac.

#Ponta autostrada, #suspendare autostrada Ponta, #plati autostrada Ponta , #Guvern