Ponta: Vreau sa avem un guvern pro-business!

Miercuri, 16 Mai 2012, ora 09:46
1261 citiri
Ponta: Vreau sa avem un guvern pro-business!

Noul guvern trebuie sa fie un guvern pro-business, mult mai dedicat mediului de afaceri si intereselor economice, a precizat premierul Victor Ponta.

"Pare ciudat din partea unui premier de centru stanga sa vorbeasca despre business. Putem avea crestere economica din zona privata. Daca nu esti competitiv, oricat de buni ar fi consilierii, acestia nu au ce sa vanda mai departe daca nu intelegi ca la nivel global competitia e mai dura ca niciodata", a declarat premierul la Reuniunea consilierilor economici din reteaua de reprezentare externa a Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri.

Acesta s-a adresat consilierilor, precizand ca sarcina acestora este una extrem de dificila, aceea de a vinde un produs, de a convinge alte tari ca Romania reprezinta un taram primitor pentru investitii straine, ca poate fi un bun partener comercial.

"Va rog sa intelegei prezenta dvs in alte tari ca pe o sarcina de a fi cu adevarat ceea ce alti consilieri economici si ambasadori sunt in Romania - exponenti directi, publici, asumati ai intereselor legitimile ale tarii.

Nu cred ca tre sa fiti niste simpli ambasadori ai economiei romanesti, abandonati langa ambasadele din alte tari", a mai adaugat Victor Ponta.

Potrivit acestuia, ministrul delegat pentru mediul de afaceri, Lucian Isar va prezenta un raport cu modul in care fiecare consilier isi face datoria

Premierul si-a incheiat discursul cu o gluma la adresa celor doi fosti premieri, Adrian Nastase si Calin Popescu Tariceanu.

"Voi face o gluma pe care cei doi premieri sa o ia exact ca pe o gluma. In Romania a fost un guvern foarte bun de centru dreapta, acela condus de Adrian Nastase si un guvern de centru stanga, acela condus de Calin Popescu Tariceanu. Imi doresc sa avem un Guvern de centru impreuna, liberi si social-democrati"

#Victor Ponta guvern pro business, #Victor Ponta consilieri economici , #Guvern