Ponta vrea adoptarea mai rapida a normelor pentru Legea Restituirilor si Legea minelor

Miercuri, 12 Iunie 2013, ora 14:16
1211 citiri
Ponta vrea adoptarea mai rapida a normelor pentru Legea Restituirilor si Legea minelor

Premierul Ponta s-a aratat, miercuri, nemultumit de ritmul lent de avizare a proiectelor de acte normative si a solicitat ca doua dintre acestea, respectiv normele de aplicare a Legii privind despagubirile pentru imobile nationalizate si Legea minelor, sa fie adoptate saptamana viitoare in Guvern.

Solicitarea a fost formulata la inceputul sedintei de guvern, premierul aratand ca Legea imobilelor nationalizate a fost acceptata de toate institutiile, dar ca normele de aplicare "stau prin ministere".

"Domnul secretar general al Guvernului, saptamana viitoare sa fie pe ordinea de zi! Daca e cineva care nu a dat aviz, o sa-l dea in timpul sedintei, ca lucram inca in viteze foarte, foarte reduse", a spus Ponta.

Acesta a aratat ca si proiectul legii minelor a intrat de o luna sau chiar doua luni in circuitul de avizare la ministere si a cerut ca saptamana viitoare sa fie adoptat in Guvern.

"E un proiect de lege foarte important si tot stam ca nu ne dau functionarii avize prin cine stie ce ministere", a conchis Ponta.

#Ponta adoptare legi, #adoptare Legea Restituirilor, #adoptare Legea Minelor, #avizare acte normative , #Guvern