Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Ponta: Sunt profund dedicat conceptului de alimente sanatoase

Ponta: Sunt profund dedicat conceptului de alimente sanatoase


Premierul Victor Ponta a declarat miercuri ca Guvernul pe care il conduce s-a angajat sa sprijine toate acele proiecte prin care este combatuta risipa de alimente si totodata sa asigure o alimentatie sanatoasa in randul populatiei.

"Sunt, ca prim-ministru si ca parinte, profund dedicat ideii ca trebuie sa sprijinim nu doar conceptul general de alimentatie, ci, mai mult decat oricand, conceptul de alimente sanatoase. Guvernul sprijina cu tarie proiectele agricole si de productie organica. Ne mandrim cu potentialul nostru si al regiunii si trebuie sa asiguram generatiilor viitoare accesul la alimente sanatoase. Aceasta este o mare provocare", a spus premierul.

Victor Ponta a amintit ca Romania a reusit in 2013 sa exporte mai multe alimente decat a importat.

"Avem cateva lucruri cu care ne mandrim. Avem un comisar european care a avut un rol fundamental in elaborarea noii politici agricole a Europei (Dacian Ciolos - n.r.). Am reusit, dupa 20 de ani, sa nu mai importam mai multe alimente decat producem si chiar sa exportam mai mult si, in felul asta, sa fie sigura din punct de vedere alimentar si sa poata ajuta si alte tari. Romania este project lider, impreuna cu cei de la FAO, pentru Fondul de sprijin al Moldovei in ce priveste siguranta alimentara in situatii de urgenta", a afirmat premierul.

Ponta a adaugat ca Ministerul Agriculturii va trebui sa proiecteze un program concret cu privire la alimente. Dar "nu pe baze empirice sau pe inventii romanesti, ci bazat pe experienta la nivel european si mondial, astfel incat sa reusim impreuna sa avem si rezultate, nu numai sa constatam aceasta problema", a subliniat el.

Nu in ultimul rand, premierul si-a exprimat speranta ca concluziile ce se vor desprinde in urma dezbaterilor organizate la Parlament vor putea fi aplicate in tarile participante.

"Aceasta conferinta care se organizeaza in Romania dupa foarte multi ani - ultima data a fost in 1976, cand actualul nostru ministru al Agriculturii nu era nici macar in plan sa se nasca - este o ocazie pentru Romania de a gazduit o conferinta importanta si dezbateri despre politica regionala nu numai in Europa, ci si in tarile Asiei Centrale privind combaterea risipei de alimente, dezvoltarea si securitatea alimentara. (...) Tot ceea ce va rezulta din aceste trei zile de discutii va putea fi folosit in perioada viitoare", a mai spus Ponta.

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale organizeaza in perioada 1-4 aprilie, la Palatul Parlamentului, cea de a 29-a Conferinta Regionala pentru Europa (ERC) a Organizatiei Natiunilor Unite pentru Alimentatie si Agricultura / FAO si lucrarile celei de a 38-a sesiuni a Comisiei Europene pentru Agricultura a FAO (ECA).

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 989 ori