Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Ponta: Nu se mai pot depune noi cereri de revendicare a imobilelor nationalizate

Ponta: Nu se mai pot depune noi cereri de revendicare a imobilelor nationalizate


Statul nu va mai accepta depunerea de noi cereri pentru retrocedarea imobilelor nationalizate in perioada regimului comunist, deoarece persoanele in drept au avut timp 23 ani sa inainteze astfel de revendicari, considera premierul Victor Ponta.

"Important este ca nu se vor mai putea depune noi cereri. Nu mai exista posibilitatea sa mai vina cineva, peste un an, doi ani, cinci ani, sa mai revendice ceva. Au fost 23 de ani, ce era de revendicat s-a revendicat, deci stabilim pana la urma si un mod de siguranta al dreptului de proprietate", a spus Ponta in sedinta de guvern.

Guvernul intentioneaza ca angajarea raspunderii pentru proiectul de lege privind despagubirea fostilor proprietari de imobile nationalizate sa aiba loc la 26 martie.

Premierul a anuntat ca proiectul privind despagubirile va fi conturat pe 3 principii, referitoare la faptul ca restituirile in bani se vor face pe 7 ani, cladirile retrocedate isi vor pastra 20 de ani destinatia actuala, iar drepturile litigioase vor fi impozitate cu 85%.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Mediafax
Articol citit de 3163 ori
Citeste mai multe despreretrocedare imobile nationalizate