Ponta: Marea provocare a Guvernului e sa contribuie la reusita mediului de afaceri

Sambata, 26 Mai 2012, ora 14:00
2038 citiri
Ponta: Marea provocare a Guvernului e sa contribuie la reusita mediului de afaceri

Premierul Victor Ponta a declarat, la Bacau, ca "marea provocare" a actualului Executiv este "sa contribuie la reusita mediului de afaceri pentru a se crea noi locuri de munca".

"Nu am venit la putere pentru functiile deconcentratelor, ci pentru a face bine oamenilor. Ne-am asumat o serie de angajamente pe care trebuie, in mod obligatoriu, sa le indeplinim. (...) Crearea de noi locuri de munca prin stimularea mediului de afaceri este marea provocare (...) De felul in care functioneaza Guvernul va depinde si soarta USL. Lucrurile pe care le-am promis le vom face cu orice sacrificiu. Faptul ca dam banii luati ilegal pensionarilor este doar inceputul. Guvernul Romaniei trebuie sa respecte oamenii", a subliniat presedintele PSD, vineri seara, la mitingului electoral organizat de USL, la Bacau.

In context, Victor Ponta a punctat faptul ca institutiile statului ''nu mai trebuie sa capuseze mediul de afaceri pentru a face bani pentru partide''.

"Cei din institutiile statului trebuie sa inteleaga ca nu vor mai colecta bani pentru partid asa cum au facut-o pentru PDL, ci trebuie sa aplice doar impartial legea. USL nu va admite asemenea tipuri de coleta", a precizat premierul.

El a reafirmat ca "oricine greseste politic va trece in opozitie", dar "cine a furat va ajunge la inchisoare".

"In fiecare zi aflu ca inca o suta de milioane au ajuns, in guvernarea trecuta, in alta parte decat cea legala. Ori, aceste fapte nu trebuie lasate nesanctionate conform legii", a spus liderul social-democrat.

Victor Ponta a spus ca isi doreste sa poata incheia "un apasator timp din viata Romaniei: epoca Traian Basescu".

"Ma gandesc cate sperante avea domnul Basescu cand m-am rasturnat cu masina intr-un raliu, iar acum ma gandesc cat de aproape suntem de un succes in alegerile locale si parlamentare ce pot prefigura un scrutin prezidential cat mai rapid", a adaugat Ponta in discursul sustinut la mitingul de la Bacau.

Victor Ponta a admis ca nu a crezut ca USL va ajunge la guvernare inainte de alegerile parlamentare si a subliniat ca de felul in care functioneaza Guvernul va depinde si soarta Uniunii.

"Recunosc ca nu am crezut ca o sa reusim sa ajungem la guvernare inaintea alegerilor parlamentare. Dar este bine ca am ajuns mai devreme la puterea executiva pentru a nu mai permite furtul de voturi. (...) De felul in care va functiona Guvernul depinde si soarta USL".

In cadrul evenimentului de la Bacau au mai luat cuvantul social-democratul Dragos Benea, presedintele si candidatul USL la presedintia Consiliului Judetean, liberalul Romeo Stavarache, candidat pentru un nou mandat al municipiului Bacau si Constantin Avram, liderul conservatorilor bacauani

Top 4 cele mai frumoase locații turistice din România, conform unei analize realizate de Sun Leader SRL. Restaurante, terase, spații evenimente
Top 4 cele mai frumoase locații turistice din România, conform unei analize realizate de Sun Leader SRL. Restaurante, terase, spații evenimente
România, o țară bogată în frumusețe naturală și istorie, este adesea descrisă ca un adevărat colț de rai pe pământ. Cu o varietate impresionantă de peisaje, de la munte până la...
Când este momentul potrivit pentru a refinanța creditul tău
Când este momentul potrivit pentru a refinanța creditul tău
Ești în căutarea unei modalități mai eficiente de a-ți gestiona datoriile financiare? Ai luat în considerare vreodată refinanțarea creditului tău? În acest articol, te vom ghida prin...
#Vicrot Ponta mediu afaceri, #mediu afacerilocuri munca, #Victor Ponta locuri munca , #Guvern