Ponta, in Der Spiegel: A fost un soc ca m-a chemat Barroso

Luni, 23 Iulie 2012, ora 19:55
1077 citiri
Ponta, in Der Spiegel: A fost un soc ca m-a chemat Barroso

Uniunea Europeana a fost profund critica fata de guvernarea premierului roman, Victor Ponta. Intr-un interviu pentru Der Spiegel, acesta vorbeste despre relatia sa cu justita romaneasca, felul in care Europa l-a inteles gresit si visul sau de a se lupta cu cei care incalca drepturile omului.

In introducerea interviului acordat publicatiei Der Spiegel, se arata ca Victor Ponta, in varsta de 39 de ani, este cel mai tanar sef de guvern dintr-un stat al Uniunii Europene, si cel mai controversat.

Ales de Parlamentul Romaniei la 7 mai, premierul conduce o coalitie ce a emis o serie de ordonante care i-au facut pe multi sa creada ca incearca sa monopolizeze puterea politica in tara.

UE a fost foarte critica, in vreme ce comisarul european pentru Justitie Viviane Reding, dar si mai multi eurodeputati au vorbit chiar despre o "lovitura de stat". Totodata, fostul ministru roman de Externe, Andrei Plesu, a scris recent, intr-un comentariu pentru publicatia citata, ca tara este in pragul dictaturii.

Citeste mai multe despre Ponta, in Der Spiegel: A fost un soc ca m-a chemat Barroso. Nu am comunicat bine cu Europa pe Ziare.com.

#Victor Ponta Der Spiegel, #Ponta despre Barroso, #Ponta Barroso, #Ponta relatie Europa , #Guvern