Ponta ii solicita lui Barroso tinte clare pentru MCV

Vineri, 29 Martie 2013, ora 13:52
1224 citiri
Ponta ii solicita lui Barroso tinte clare pentru MCV

Premierul Victor Ponta, ministru interimar al Justitiei, a anuntat vineri ca intentioneaza sa adreseze presedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, o scrisoare in care va solicita stabilirea unor tinte si masuri clare pe care Romania va trebui sa le implementeze, dupa modelul "faimoaselor 11 puncte" de anul trecut.

Potrivit lui Ponta, reprezentantii Comisiei Europene ar trebui sa isi asume astfel de tinte clare pe care sa le recomande Romaniei spre indeplinire in cadrul Mecanismului de Verificare si Cooperare.

"In economie totul se face pentru FMI, iar in Justitie totul se face pentru MCV. Eu sper ca facem totul nu pentru MCV, ci spre binele Romaniei si din dorinta Romaniei. Intentionez, printr-o scrisoare pe care o voi adresa presedintelui CE, sa propun folosirea unui model care s-a dovedit eficient - faimoasele 11 puncte de anul trecut, din vara.

Eu cred ca si pentru MCV, daca avem niste tinte clare pe care trebuie sa le atingem, asumate de CE si de Secretariatul General, cred ca le putem realiza. Nu pot atinge tinte generale sau in miscare. Nimeni nu poate", a spus premierul, la Conferinta anuala anticoruptie.

Victor Ponta este de parere ca subiectul MCV ar trebui sa fie "mai putin folosit in batalia politica interna", iar discutiile ar trebui "sa treaca de la acuze generale la lucruri concrete".

#Ponta tinta MCV, #scrisoare barroso ponta, #recomandari CE MCV , #Guvern