Ponta: Guvernul a elaborat strategii pentru a salva Alro si Oltchim

Joi, 19 Iulie 2012, ora 15:42
1819 citiri
Ponta: Guvernul a elaborat strategii pentru a salva Alro si Oltchim

Premierul Victor Ponta a declarat joi ca i-a asigurat pe sefii companiilor Alro Slatina si Oltchim Ramnicu Valcea de intregul sprijin al Guvernului pentru depasirea de catre acestea a unor "probleme economice" legate de liberalizarea pretului la gaze, respectiv privatizare.

"Am avut impreuna cu dl ministru Chitoiu doua intalniri dupa ce m-am intors de la inaugurarea celor doua segmente de autostrada, o intalnire cu cei de la Alro si o intalnire cu cei de la Oltchim. In ambele locuri sunt probleme economice generate de, in cazul Alro, de liberalizare si de noua legislatie privind energia si la Oltchim, dupa cum stiti, sunt deja probleme istorice care vor fi finalizate printr-un proces de privatizare care sa salveze locurile de munca", a declarat Ponta.

Premierul a precizat ca Alro se confrunta cu procesul liberalizarii pietei energetice, iar Oltchimul trebuie ajutat sa se privatizeze. "Daca la Alro este vorba doar de integrarea in ceea ce inseamna piata deschisa de energie, la Oltchim este un proces de privatizare care include alte operatiuni: conversia datoriilor, utilizarea tuturor mijloacelor de sprijin legale din punct de vedere european astfel incat Oltchimul sa functioneze pana la momentul privatizarii, dupa care sa intre intr-un ciclu economic normal", a explicat acesta.

Ponta a adaugat ca pentru el, personal, cel mai important lucru este sa "salvam locurile de munca" de la cele doua unitati economice.

"In ambele situatii, Ministerul Economiei si structurile sale componente au pregatit strategii pentru sprijinirea celor doua unitati economice. Cel mai important lucru in ceea ce ma priveste si de aceea am tinut sa particip la aceste intalniri, a fost garantarea sprijinului guvernamental in limitele, evident, impuse de CE si de legea privind liberalizarea pietei energiei, de asemenea in limitele pe care le-am stabilit in acordul cu FMI si CE. Pentru mine cel mai important lucru este sa salvam locurile de munca si cele de la Slatina si cele de la Ramnicu-Valcea si Pitesti. Din partea Guvernului va exista sprijin total pentru aceste doua unitati", a punctat primul-ministru.

#Victor Ponta Alro Oltchim, #Guvern sprijin Alro, #Guvern sprijin Oltchim, #strategii sprijin Alro Oltchim, #salvare locuri munca Alro, #Guvern locuri munca Oltchim , #Guvern