Ponta: Bugetul pe 2014 a fost construit pe baza cresterii economice din acest an

Luni, 02 Decembrie 2013, ora 07:10
1168 citiri
Ponta: Bugetul pe 2014 a fost construit pe baza cresterii economice din acest an
Premierul Victor Ponta

Bugetul pe anul viitor a fost construit de Guvern pe baza a ceea ce s-a reusit in 2013, ca si crestere economica, dar si pe ce se poate previziona pentru 2014, a declarat duminica premierul Victor Ponta.

''Bugetul pentru 2014 a fost construit de catre Guvern si este in discutia Parlamentului, asa cum s-a intamplat de fiecare data in ultimii 23 de ani, pe baza a ceea ce am reusit in 2013, ca si crestere economica, si pe baza a ceea ce putem previziona pentru 2014. Cele mai importante prevederi ale bugetului se refera la faptul ca peste 5 milioane de pensionari (...) vor avea o crestere de 3,76%, poate ca nu suna impresionant, dar sa nu uitam ca au fost doi ani, 2010-2011, in care li s-a taiat din pensii. Nu doar ca am dat inapoi ceea ce li s-a taiat, dar si reusim in fiecare an sa adaugam ceva important. De asemenea avem in bugetul pe 2014 aproape 3 miliarde de lei, aproape 750 de milioane de euro, bani care vor merge catre profesori, catre diversi functionari publici, care au castigat procesele cu Guvernul Romaniei pentru taierile din 2010, in special insa spre profesori vor merge acesti bani'', a spus Ponta, la RTV.

In buget sunt prevazuti bani si pentru cresterea veniturilor medicilor rezidenti

''Avem banii prevazuti pentru cresterea semnificativa a veniturilor rezidentilor, pentru ca situatia rezidentilor in Romania era intr-adevar rusinoasa, niste venituri extrem de mici, dupa sase ani de facultate foarte grea pentru inca o perioada, intre doi si sapte ani de rezidentiat. De asemenea toti profesorii debutanti (...) vor avea si ei o crestere importanta. Se creste salariul minim, de la 800-850, dupa aceea 900 de lei, de la 1 iulie, avem banii pusi pentru proiectele importante Comarnic-Brasov, Autostrada Transilvania'', a aratat premierul.

Nicio taxa nu a fost modificata

"Nicio taxa nu a fost modificata, cota unica ramane 16%, TVA-ul nu doar ca nu a fost crescut, dar ramane scazut pentru produsele de panificatie si incercam sa-l scadem pentru alte produse alimentare. Zona de conflict pe care a identificat-o presedintele se refera la o politica fiscala practicata in intreaga Europa, e vorba de 7 eurocenti pentru fiecare litru, e un element extern, nu are legatura cu noi. Datorita scaderii pretului barilului, efectul pentru cei care se duc sa puna benzina va fi aproape de zero. Exista o analiza pe plan mondial, legata de situatia din Iran, consumul la nivel mondial, previziunile sunt de scadere a pretului barilului, negociem cu companiile producatoare, incat impactul pentru cetateanul care are masina sa fie aproape de zero", a mai spus prim-ministrul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#premier Victor Ponta, #buget Victor Ponta, #salariu rezidenti , #Guvern