Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Guvernul vrea sa cheltuiasca fondurile UE pentru transport, mediu si dezvoltare urbana

Guvernul vrea sa cheltuiasca fondurile UE pentru transport, mediu si dezvoltare urbana


Guvernul si-a propus ca, in perioada 2014-2020, sa cheltuiasca cele mai multe fonduri structurale si de coeziune pentru infrastructura de transport, proiecte de mediu, dezvoltarea urbana a comunitatilor, drumuri judetene si centuri, conform datelor prezentate, marti, de premierul Victor Ponta.

Astfel, pentru infrastructura de transport (autostrazi, cai ferate, naval si aerian) Guvernul vrea sa cheltuiasca aproximativ 5,7 miliarde euro, pentru proiecte de mediu - 3 miliarde euro, pentru eficienta energetica - 270 milioane euro, pentru programe de angajare a tinerilor si somerilor - un miliard euro, pentru programele Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca - 250 milioane euro, in timp ce pentru asistenta sociala a persoanelor defavorizate (in principal pentru programe de integrare a romilor) ar urma sa fie cheltuite aproximativ un miliard euro.

Alte tinte indicative de cheltuieli stabilite de Guvern sunt la formare si dezvoltare profesionala in educatie - aproximativ un miliard euro, infrastructura de educatie - 350 milioane euro, dezvoltarea capacitatii administrative la nivel local - 500 milioane euro, respectiv 300 milioane euro pentru asistenta in domeniu la nivel central, pentru IMM si parcuri tehnologice - 800 milioane euro, pentru dezvoltarea urbana a comunitatilor - 2,8 miliarde euro, refacerea zonelor istorice, culturale si turistice - 450 milioane euro, drumuri judetene si centuri - 1,1 miliarde euro, infrastructura de sanatate (inclusiv pentru constructia a trei spitale regionale la Iasi, Cluj si Craiova) - 500 milioane euro, pentru cercetare - 700 milioane euro, pentru IT - 550 milioane euro, iar pentru proiectul de cadastru - 300 milioane euro.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 1469 ori