Guvernul Ponta a trecut de Parlament cu 284 de voturi. Argumentele ministrilor

Luni, 07 Mai 2012, ora 18:15
1491 citiri
Guvernul Ponta a trecut de Parlament cu 284 de voturi. Argumentele ministrilor

Guvernul Ponta a venit, luni, in Parlament, pentru a cere votul de investitura. Procedurile au decurs fara probleme, noul Executiv obtinand 284 de voturi, din cele 231 cat avea nevoie. In aceasta seara, la Cotroceni, cel de-al 8-lea guvern din ultimii patru ani va depune juramantul.

Toti ministrii desemnati au primit avizul favorabil din partea comisiilor de specialitate, iar Business24 a selectat principalele declaratii si argumente ale viitorilor ministri.

Victor Ponta a spus ca noul Guvern al Romaniei isi propune o schimbare radicala in modul de guvernare, de atitudine, de prioritati si de oameni.

"Poate exista dialog cu Guvernul Romaniei, o abordare normala a relatiei cu opozitia si societatea civila, putem sa avem mai multa deschidere si suntem mult mai disponibili sa ascultam vocea opiniei publice si a mass-media", a declarat Victor Ponta.

Ministrul Finantelor Publice - Florin Georgescu

Pe parcursul audierilor, Georgescu a afirmat ca atragerea fondurilor europene ramane prioritatea zero, fiind sursa cea mai ieftina si cea mai accesibila de finantare.

"E un capital care sta acolo la Bruxelles si ne asteapta", a spus el.

Ministrul desemnat a afirmat ca pentru relansarea durabila a cresterii economice Guvernul Ponta isi propune un mix eficient al politicilor de stimulare a economiei si obiectivul asigurarii unei stabilitati economice si financiare a tarii.

Totodata, noul Guvern va viza o ajustare ordonata in relatia cu organismele internationale, iar acordurile cu partenerii externi vor continua, cu respectarea stricta a prevederilor din acordurile negociate.

El a vorbit si despre limitarea la un nivel rezonabil a deficitului bugetar si a datoriei publice, precum si despre o executie bugetara realizata intr-o maniera prudenta.

"Vom face toate eforturile pentru a acoperi cat mai mult din solicitarile salariatilor si pensionarilor, detaliile vor fi stabilite cand Guvernul Ponta va fi unul legitim, votat de Parlament", a spus Georgescu.

El a mai aratat ca gestionarea finantelor publice va fi caracterizata prin predictibilitate, transparenta, reguli si proceduri interne clare.

Noul guvern va urmari cresterea incasarilor la buget prin eficientizarea administratiei fiscale, iar bugetul va fi realizat cu rezultate cuantificabile, a spus el.

"Vom proceda la reducerea cheltuielilor cu bunurile si serviciile la institutiile publice si vom ierarhiza investitiile", a mentionat Georgescu.

El a aratat ca nu vor fi finantate decat obiectivele de investitie prioritare, cu grad de executie de peste 70%.

Comisiile parlamentare reunite l-au avizat, luni, pe Florin Georgescu in functia de ministru al Finantelor Publice si vicepremier in Guvernul Ponta, cu 28 de voturi "pentru" si sase "impotriva".

Ministrul Apararii Nationale - Corneliu Dobritoiu

Ministrul desemnat al Apararii, Corneliu Dobritoiu, a declarat, luni, ca in mandatul sau va pune accent pe continuitate in ceea ce priveste participarea in teatrele de operatiuni, ca doreste modificarea statutului cadrelor militare si considera scutul antiracheta de importanta strategica.

"Voi pune accent pe aspectele de continuitate, deci tot ce tine de participarea in teatrele de operatiuni, de indeplinirea obligatiilor asumate in calitate de aliat al NATO si UE. Nu stiu in ce masura sunt bugetate aceste obligatii. Iar dupa summit-ul NATO vom face o analiza foarte atenta a elementelor de impact de pe agenda NATO", a afirmat Dobritoiu.

El a spus ca problema scutului antiracheta este de importanta strategica nu numai pentru Romania si ca va adanci dialogul cu SUA pentru ca acest scut "sa se intample".

La audierea din comisiile de aparare, Dobritoiu a mai afirmat ca doreste modificarea statutului cadrelor militare, aratand ca unii generali au fost avansati in acelasi an, unii cu 2-3 grade si ca aceasta situatie este de "neconceput".

Ministrul Administratiei si Internelor - Ioan Rus

Ministrul desemnat la Interne, Ioan Rus a declarat, luni, dupa avizul primit in comisiile parlamentare de specialitate, ca la minister va muta problemele "de pe umarul stang pe umarul drept", pentru ca are buget mostenit si nu exista solutii magice".

"Nu avem un buget al nostru, este un buget pe care il mostenim. O sa mutam problemele de pe umarul stang pe umarul drept, pentru ca nu exista solutii magice", a declarat Ioan Rus, dupa ce a primit avizul comisiilor parlamentare de specialitate.

In privinta aderarii Romaniei la spatiul Schengen, Ioan Rus a spus ca problema va ramane in discutie in perioada urmatoare.

Ioan Rus, nominalizat de premierul desemnat Victor Ponta pentru functia de ministru de Interne, a primit, luni, avizul favorabil din partea comisiilor reunite de specialitate ale Parlamentului cu 36 de voturi "pentru, opt "impotriva" si doua abtineri.

Ministrul delegat pentru Administratie - Victor Paul Dobre

Victor Paul Dobre, desemnat ministrul al Administratiei, a fost avizat favorabil de catre comisiile de Administratie ale Parlamentului, mentionand ca buna organizare a alegerilor locale si parlamentare este cel mai important obiectiv al sau in aceasta perioada.

El a primit 24 de voturi "pentru", un vot "impotriva", inregistrandu-se o abtinere.

Dobre a afirmat ca printre obiectivele importante din mandatul se numara depolitizarea administratiei, cresterea performantelor Corpului functionarilor publici, cooperarea autoritatilor publice locale, prevenirea si combaterea actelor de coruptie din structurile administratiei publice.

Ministrul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri - Daniel Chitoiu

Daniel Chitoiu a declarat luni, la audierile din comisiile de specialitate din Parlament, ca nu se va implica direct, din functia de ministru al Economiei, in renegocierea contractelor directe ale Hidroelectrica de vanzare a energiei, urmand sa desemneze o comisie in acest sens.

Renegocierea acestor acorduri a fost ceruta de FMI, iar Comisia Europeana a initiat cinci investigatii. Fostul guvern Boc a inceput renegocierea acestor contracte la sfarsitul anului trecut, iar autoritatile au anuntat de mai multe ori ca discutiile sunt aproape de final.

Redeventele la petrol si gaze sunt prea mici, iar noul Guvern ar putea introduce un impozit pe veniturile exceptionale ale companiilor din domeniu, a mai spus Chitoiu.

"Avem domenii in care aceste taxe sunt prea mari, iar in altele nu au mai fost majorate de zece ani. (...) Daca OMV Petrom va fi de acord, putem sa le majoram inainte de 2014, daca nu, putem sa ne gandim la un impozit pe venituri exceptionale", a afirmat Chitoiu.

Redeventele de petrol si gaze, cuprinse intre 3,5% si 13% din productie, sunt fixate din 2004 pana in decembrie 2014. Aceste taxe au fost stabilite prin contractul de privatizare a Petrom si nu pot fi modificate pana in 2014.

Daniel Chitoiu a primit, luni, votul comisiilor de specialitate din Parlament pentru functia de ministru al Economiei, cu 38 de voturi "pentru", patru "impotriva" si doua abtineri.

Ministrul Afacerilor Externe - Andrei Marga

Andrei Marga a facut o prezentare de aproximativ 40 de minute cu ceea ce trebuie schimbat in politica externa a Romaniei.

Marga a propus o reevaluare a relatiilor cu Rusia, China si puterile emergente, precum Turcia.

In ceea ce priveste relatia cu Traian Basescu, Andrei Marga a spus ca presedintele reprezinta si semneaza acorduri internationale in numele Romaniei.

"Guvernul este cel care realizeaza politica interna si externa si conduce administratia tarii", a spus Marga, citand Constitutia Romaniei.

"Este limpede ca sunt trei actori in joc, nu doar un actor. Trebuie sa intram intr-o politica a angajarii mai multor actori, Parlamentul si Guvernul in mod clar. Trebuie venit si in Romania la o politica de consens", a spus Andrei Marga.

Andrei Marga a primit avizul comisiilor cu 28 de voturi "pentru" si sapte voturi "impotriva".

Ministrul Afacerilor Europene - Leonard Orban

Leonard Orban a enumerat mai multe scenarii posibile privind decizia Consiliului European din septembrie referitoare la aderarea la Schengen.

"Acum lucrurile sunt sub semnul intrebarii. Scenariul cel mai prost ar fi sa nu se ia nicio decizie privind aderarea la Spatiul Schengen. Scenariul cel mai bun - sa se ia o decizie care sa cuprinda o aderare integrala in 2012. Si scenariul cel mai defavorabil si cel mai favorabil sunt putin probabile", a spus Orban.

"Cel mai probabil scenariu in momentul de fata este o decizie la Consiliul JAI din septembrie care va implica o ridicare a controalelor pe aeroporturi si pe frontierele maritime si ulterior se va avea in vedere o decizie in baza careia sa se stabileasca si momentul cand se vor ridica controalele la frontierele terestre", a estimat Orban.

De asemenea, el a aratat ca o complicare a contextului existent este determinata si de programarea pentru mijlocul lunii septembrie a alegerilor legislative anticipate din Olanda, singura tara care se opune aderarii la Schengen.

"Desigur, ce se intampla in Olanda ne intereseaza in cel mai inalt grad, in conditiile in care Olanda a ramas singurul stat membru care s-a opus unei decizii legate de aderarea la Spatiul Schengen. Aceasta convocare a alegerilor, in luna septembrie in Olanda, cumva mai complica contextul existent. Pe de alta parte, exista dialog cu diferiti reprezentanti olandezi, chiar saptamana in curs si saptamana viitoare sunt planificate asemenea discutii cu reprezentantii olandezi", a evidentiat Orban.

Actualul ministru al Afacerilor Europene, Leonard Orban, a fost avizat, luni, in unanimitate de comisiile parlamentare reunite de afaceri europene pentru a conduce MAEur si in Cabinetul Ponta.

Ministrul Transporturilor si Infrastructurii - Ovidiu Silaghi

Ministrul desemnat al Transporturilor si Infrastructurii, Ovidiu Silaghi, a declarat luni, la audierile din comisiile parlamentare reunite, ca o varianta pentru privatizarea TAROM ar fi vanzarea integrala a companiei, iar pentru CFR Marfa trecerea in proprietate privata sa fie amanata.

"Cred ca ar fi mai interesant de vandut in totalitate TAROM si sa mai asteptam cu CFR Marfa. Poate ca pretul de piata nu e cel mai bun si nici procentul de 50% cel mai indicat, dar consultantul va aplica testul investitorului privat. Daca acest test este corespunzator vom continu procesul de privatizare, iar daca nu procesul va trebui regandit", a spus Silaghi.

Statul detine integral TAROM si vizeaza listarea operatorului la bursa, cu un pachet de 20% din actiuni, obligatie asumata fata de FMI.

In septembrie 2011 CFR Marfa figura in scrisoarea de intentie convenita cu FMI in grupul primelor noua companii unde va fi angajat management privat, cu perspectiva vanzarii unui pachet de 20% din actiuni.

Silaghi a primit, luni, votul comisiilor parlamentare reunite, cu 34 de voturi "pentru", sase "impotriva" si doua abtineri, pentru functia de ministru al Transporturilor.

Ministrul Mediului si Padurilor - Rovana Plumb

Plajele din Romania trebuie trecute in administrarea autoritatilor locale, a afirmat, luni, la audierile in comisiile parlamentare de specialitate, ministrul desemnat al Mediului, Rovana Plumb, care a promis ca va prelua expertiza in acest domeniu de la Spania si Italia.

"Inca de cand aceasta problematica de gestionare a plajelor a intrat in dezbatere publica m-am gandit ca si Romania poate sa-si dezvolte serviciile turistice de pe litoral in beneficiul mediului. Am luat legatura cu colegii mei din Italia si Spania. Atat in Spania, cat si in Italia, plajele sunt in administrarea autoritatilor locale", a declarat Rovana Plumb.

"Viziunea mea e ca plajele din Romania trebue trecute in administrarea autoritatilor locale, tinand cont de Sinergia Marii Negre, de strategia Dunarii, deci aceasta este viziunea mea care coincide cu cea europeana. Am cerut colegilor din Italia sa-mi transmita modelul lor de legislatie pe aceasta tema, legislatie pe care, in perioada imediat urmatoare, o s-o supunem dezbaterii publice si sa avem si noi o legislatie moderna si performanta in acest domeniu", a declarat Rovana Plumb, luni, cu ocazia audierii ei in comisiile de specialitate din Parlament.

Propunerea Rovanei Plumb pentru portofoliul Mediului a fost avizata, luni, de parlamentarii din comisiile de specialitate reunite, cu 40 de voturi "pentru", opt "impotriva" si sase abtineri

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului - Eduard Hellvig

Ministrul desemnat al Dezvoltarii Regionale si Turismului isi propune transparenta decizionala si eficientizarea modului de cheltuire a banului public.

El a spus ca bugetul MDRT va trebui direc?ionat catre proiecte de devoltare economica ?i a afirmat ca va stopa fondurile alocate catre clientela politica.

"Un obiectiv strategic este alocarea de fonduri catre proiectele de dezvoltare care pot ajuta economia sa i?i revina. Alt obiectiv este dinamizarea ?i impulsionarea rela?iilor cu Comisia Europeana", a adaugat Hellvig.

Ministrul desemnat al Dezvoltarii Regionale si Turismului, Eduard Hellvig, a fost avizat, luni, de comisiile reunite ale Parlamentului, cu 37 de voturi "pentru", patru "impotriva" si o abtinere.

Ministrul Culturii - Mircea Diaconu

Mircea Diaconu a spus ca nu ministerul, ci oamenii de cultura fac cultura. "Ideea e de a activa cultura romana si de a iesi cu ea afara, ca romani", a spus ministrul desemnat al Culturii.

El a vorbit si despre romanii care traiesc in strainatate, declarand ca "datoria unui Minister al Culturii este sa mearga dupa orice cetatean al Romaniei" care traieste si munceste in afara tarii.

Mircea Diaconu a declarat ca domeniul culturii este vast si "nu-l poti detine intr-o secunda", chiar daca el are experienta in patru-cinci arte.

Mircea Diaconu a fost avizat favorabil de comisiile pentru cultura din Senat si Camera Deputatilor si Comisia pentru relatia cu UNESCO. El a primit votul favorabil din partea a 26 de parlamentari, nefiind inregistrat niciun vot "impotriva" si nicio abtinere.

Ministrul Justitiei - Titus Corlatean

Titus Corlateanu a aratat ca are responsabilitati in perioada urmatoare, tinand cont de punctele de interes ale parlamentarilor, legate de independenta justitiei.

"Imi propun sa sprijin aceste eforturi si caracterul ireversibil al acestor eforturi", a adaugat ministrul propus pentru Justitie.

"Lucrurile nu au stat pe loc in Romania, au existat progrese, lucruri foarte bune facute de Parlament, la nivel guvernametal, legat de practica combaterii coruptiei, de integritate si cu toate acestea, obiectivele generice raman aceleasi", a declarat Corlatean.

Nominalizarea lui Corlatean a fost avizata de parlamentarii din comisii cu 35 de voturi "pentru", 6 "impotriva" si 2 abtineri.

Ministrul Comunicatiilor si Societatii Informationale - Dan Nica

Ministrul desemnat al Comunicatiilor a vorbit despre Posta Romana, care va trece printr-un amplu proces de restructurare.

"Din informatiile pe care le am, operatorul postal are circa 100 de directori. Prin restructurare vor mai ramane cel mult zece. De asemenea, aproximativ 300 de angajati TESA al Postei Romane ar trebui sa plece, pentru ca personalul este excedentar", a spus Nica.

"Fara restructurare si management privat, niciun investitor strain nu va fi interesat de intrarea in actionariatul Postei", a spus ministrul.

Nica a primit, luni, votul comisiilor reunite din Parlament pentru functia de ministru al Comunicatiilor si Societatii Informationale, cu 21 de voturi "pentru" si unul "impotriva".

Ministrul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale - Mariana Campeanu

Ministrul Muncii, Mariana Campeanu, a declarat, luni, la audierile din comisiile reunite ale Parlamentului, ca va incerca sa elaboreze cadrul legislativ pentru ca sistemul public de pensii sa se bazeze pe conturi personale, astfel incat banii platiti de angajat si angajator sa fie contabilizati.

"Crearea de conturi personale la pensiile publice este o idee pe care am mai exprimat-o si vom incerca sa facem cadrul legislativ. Adica si sistemul de pensii public sa fie bazat tot pe conturi personale, asa incat persoana nou incadrata in

munca, pentru ca asa se va aplica, banii pe care ii da angajatul si angajatorul sa fie contabilizati intr-un cont, in asa fel incat fiecare persoana sa fie responsabila asupra viitorului ei si niciun guvern sa nu mai intervina in Legea pensiilor, ca mai scad, ca mai cresc. Este o lege care trebuie facuta si pe sistemul Pilonului II, in sensul ca banii investiti vor fi contabilizati si vor duce la cresterea sumei pe care persoana o va avea in cont", a explicat Mariana Campeanu.

"Sunt persoane mai putin ocupate in campul muncii, ca numar, dar asta nu inseamna ca ele nu pot sa aiba activitati. Nu trebuie sa am neaparat un loc de munca intr-o institutie. Pot sa muncesc si acasa, pot sa muncesc cu timp partial, sa am venituri cumulate din alte activitati si eu sa-mi constitui fondul de pensii asa cum cred", a explicat ministrul Muncii.

Ministrul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului - Ioan Mang

Ministrul propus pentru Educatie, Ioan Mang, a declarat, luni, ca va merge personal la Targu Mures pentru a discuta cu profesorii si studentii de la Universitatea de Medicina si Farmacie si a vedea care este calea ce mai buna de urmat.

"Problema de la Universitatea Targu Mures are in acest moment o solutie juridica, iar finalitatea ei va fi probabil in luna decembrie. Pozitia pe care o va lua ministerul va fi a Guvernului. Practic, este o chestiune politica si va fi hotarata de catre Guvernul Ponta", a spus Mang.

Potrivit unui comunicat de presa transmis de reprezentantii Curtii de Apel Targu Mures, instanta a admis, vineri, cererea de suspendare a aplicarii HG 230 din 27 martie 2012, privind infiintarea Facultatii de Medicina si Farmacie in cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie din Targu Mures.

Propunerea ca Ioan Mang sa fie ministru al Educatiei a fost aprobata de comisiile de invatamant ale Camerei Deputatilor si Senatului cu 20 de voturi "pentru", 5 "impotriva" si doua abtineri.

Ministrul Sanatatii - Vasile Cepoi

Ministrul desemnat al Sanatatii, Vasile Cepoi, a declarat, luni, la audierile din comisiile de specialitate ale Parlamentului, ca doreste transparenta in colectarea fondului de asigurari.

"La ora actuala, suspectam Ministerul de Finante si ANAF in special ca indestuleaza alte fonduri decat Fondul de sanatate, din colecta de sanatate", a spus Cepoi.

El a aratat ca, in urma cu cativa ani, angajatorii aveau obligatia de a depune declaratiile de plata la Fond, la Casele de asigurari, astfel incat sa poata fi stiut ce s-a platit. "Acum nu avem niciun control", a spus ministrul desemnat.

Cepoi a vorbit si despre "taxa pe viciu", care ar trebui sa fie colectata in bugetul ministerului Sanatatii. "Nu stiu cum se face, ca in fiecare luna, romanii fumeaza si beau exact de aceeasi suma".

Ministrul desemnat a primit vot favorabil inclusiv din partea parlamentarilor PDL din comisiile reunite. In total, Cepoi a primit 21 de voturi "pentru".

Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale - Daniel Constantin

Daniel Constantin a primit avizul comisiilor parlamentare reunite pentru portofoliul Agriculturii, cu 22 de voturi "pentru", 5 "impotriva" si trei abtineri, ministrul desemnat propunand reducerea costului energiei pentru agricultori cu 10-20% pe hectar si diminuarea TVA la alimentele de baza.

Constantin a spus ca va discuta cu ministrul Economiei reducea pretului energiei pentru agricultori cu 10-20% pe hectar. El ?i-a propus, de asemenea, sa infiin?eze in Ministerul Agriculturii o direc?ie responsabila de industria alimentara ?i un serviciu care sa se ocupe de rela?iile cu societa?ile de asigurare.

Alte priorita?i, pe care le-a mentionat Constantin, sunt u?urarea accesului fermierilor la apa pentru iriga?ii ?i crearea unui program special de refacere a infrastructurii pentru iriga?ii, cu finan?are din fonduri europene.

Ministrul pentru Relatia cu Parlamentul - Mircea Dusa

Ministrul propus pentru relatia cu Parlamentul a declarat, la audierea sa in comisii, ca isi doreste ca romanii sa isi recapete increderea in Parlament, prin efortul comun al puterii si opozitiei.

Acesta a aratat ca, in ultimii doi ani, si mai ales in ultima perioada, relatiile din cadrul Parlamentului s-au deteriorat si ca el a incercat sa fie un factor de echilibru.

Mircea Dusa a subliniat ca nu s-a dorit, in fapt, crearea unui minister in plus, ci redarea increderii romanilor in institutia parlamentara.

Mircea Dusa a mai spus ca va insista ca reprezentantii Guvernului sa fie prezenti ori de cat ori solicita Parlamentul pentru a informa si pentru a raspunde prompt solicitarilor parlamentarilor, indiferent de culoarea lor politica.

Dusa a primit un aviz favorabil cu 24 de voturi "pentru", 4 voturi "impotriva" si 2 abtineri.

Ministrul delegat pentru dialog social - Liviu Marian Pop

Audierea lui Liviu Pop a durat doar cateva minute, timp in care acesta a prezentat ce doreste sa faca in functia de ministru delegat pentru Dialog Social.

Liviu Pop a declarat in fata parlamentarilor din comisiile reunite ca spera sa reuseasca sa deblocheze dialogul social in Romania.

El a precizat ca pentru mandatul de ministru delegat isi propune trei obiective, primul fiind deblocarea activitatii CES, unde partea guvernamentala trebuie sa fie inlocuita de societatea civila.

Un al doilea obiectiv mentionat de Liviu Pop este regandirea acordului tripartit incheiat in 2008, care nu a fost respectat.

Cel de-al treilea obiectiv vizeaza incheierea unui acord social intre reprezentantii patronatelor, sindicatelor si cei ai societatii civile.

Liviu Pop a mai spus ca si Legea dialogului social trebuie reanalizata si regandita pentru a putea fi aplicata.

Ministrul delegat pentru mediul de afaceri - Lucian Isar

Ministrul-delegat desemnat pentru Mediul de Afaceri, Lucian Isar, a declarat, luni, la audierile din comisiile de specialitate ale Parlamentului, ca se va incerca "un fel de reindustrializare privata a Romaniei", care se va realiza pe mai multe nivele.

Practic, noul Guvern va incerca sa rezolve pe termen scurt, pana la alegerile parlamentare din toamna, mai multe probleme cu care se confrunta mediul de afaceri. Un prim punct vizeaza finantarile, Lucian Isar subliniind ca nu este vorba despre o alocare de sume de la buget, ci de o facilitare a cailor prin care antreprenorii sa isi obtina banii pe care deja i-au generat.

"Aici vrem ca, prin instrumente inovative, care nu sunt noi in lume, dar sunt noi in Romania, sa le dam banii pe care deja i-au castigat. Un astfel de exemplu este o platforma comuna de scontare, un registru al facturilor si, practic, in aceasta maniera, le vom reduce costul de finantare si le vom facilita viteza de miscare a banilor in sistem", a precizat ministrul desemnat.

Potrivit acestuia, platforma de scontare consta in alinierea mai multor finantatori contra mai multor doritori de finantare, un astfel de instrument avand in plus avantajul de a reduce riscul sistemic.

"La nivel de banci, acestea sunt interesate sa crediteze economia. Problema majora pe care au avut-o in ultima perioada a fost ca nu au sesizat cum anume economia Romaniei va iesi din recesiune sau din stagnare. Pledoaria noastra in urmatoarea perioada va fi ca suntem capabili sa readucem economia pe crestere si, din aceasta perspectiva, cred ca si bancile vor fi receptive la a stimula creditarea", a mai spus Isar.

O a doua problema ce se doreste a fi rezolvata pe termen scurt este birocratia, mai ales ca exista foarte multa retorica, atat in Romania, cat si in Europa, legata de stimularea IMM-urilor.

"Ceea ce vrem noi sa facem este ca, in primul rand, controalele sa aiba o anumita frecventa, sa fie, sa zicem, la trei ani. Sa existe un punct de contact prin care autoritatile statului sa nu agreseze companiile, cel putin IMM-urile, cerandu-le diferite date. Acestea sunt lucruri prin care incercam sa degrevam antreprenorul", a exemplificat candidatul la portofoliul de ministru-delegat pentru Mediul de Afaceri.

Nominalizarea lui Isar a fost avizata de parlamentarii din comisii cu 31 de voturi "pentru", 1 vot "impotriva" si 7 abtineri.

#investire cabine Ponta, #declaratii ministri cabine Ponta , #Guvern