Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Guvernul limiteaza salariile "nesimtite" din companiile de stat

Guvernul limiteaza salariile "nesimtite" din companiile de stat


Salariile din companiile de stat vor fi plafonate, iar un director nu va putea castiga mai mult de sase salarii medii, a anuntat premierul Victor Ponta, in sedinta de guvern de miercuri.

Declaratia premierului vine in contextul in care directorul general al Postei Romane, Ion Smeeianu, a recunoscut ca are un salariu de 6.000 de euro lunar, iar Consiliul de Administratie al companiei Nuclearelectrica ar putea aproba o majorare salariala.

"Prin aceasta reglementare, vom limita posibilitatea veniturilor salariale ale celor din conducerea executiva la de sase ori media salariului mediu brut lunar din ramura respectiva. Deci, este o raportare la salariul care se castiga in ramura respectiva, de sase ori salariul mediu va asigur ca este deja un salariu foarte bun. Media in general este in jur de o mie euro, depinde de ramura. Evident, orice altceva se plateste in plus se plateste in functie de indeplinirea indicatorilor de performanta", a spus Ponta ministrilor, in sedinta de guvern, in fata jurnalistilor.

Inainte de a anunta aceasta ordonanta, premierul a facut referire la salariile directorilor din Nuclearelectrica. Surse din cadrul companiei, citate de Mediafax, au declarat ca directorii companiei ar putea castiga pana la 210.000 de euro pe an.

Lefuri de mii de euro la Nuclearelectrica

In prezent, salariile directorii de la Nuclearelectrica ajung la mii de euro: directorii executivi incaseaza in fiecare luna 2.100 de euro, in timp ce directorul general primeste in fiecare luna 3.400 de euro.

Comitetul de nominalizare si remunerare al companiei a propus ca directorii executivi din Nucleareletrica, inclusiv directorul general, sa primeasca indemnizatii lunare cuprinse intre 14.200 de euro si 17.500 de euro.

Castigul anual pentru pozitia de membru al Consilul de Administratie al Nuclearelectrica ar putea ajunge la 84.000 de euro.

Premierul Victor Ponta a reluat la finele lunii aprilie ideea ca directorii unor companii de stat, care au salarii 13.000-14.000 de lei, ar trebui impozitati suplimentar in conditiile in care un medic rezident sau un profesor debutant sunt remunerati lunar cu doar 1.100 lei.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1669 ori