Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Georgescu calmeaza: Economia merge bine, FMI va gasi totul in regula

Georgescu calmeaza: Economia merge bine, FMI va gasi totul in regula


Delegatia Fondului Monetar International (FMI) va veni in Romania in data de 24 iulie, pentru a verifica daca guvernul Romaniei si-a respectat angajamentele fata de fond si fata de creditorii internationali, a declarat Florin Georgescu, ministrul Finantelor.

"Misiunea va derula procedura de evaluare a modului in care ne-am respectat angajamenele", a spus Georgescu.

"Am informat creditorii internatioanali asupra faptului ca pe baza datelor estimate la 30 iunie, s-a indeplinit criteriul privind bugetul consolidat. Se remarca o buna incasare a veniturilor la bugetul statului", a spus Georgescu.

Ministrul Finantelor a spus ca economia Romaniei "se misca in parametrii preconizati" si ca tara noastra se va incadra in tinta de crestere economica asumata pentru 2012.

Ministrul a mai spus ca ministerele au solicitat suplimentari la buget, care vor fi onorate, dar intr-un cuantum mai strans.

"Asa se intampla de fiecare data, se cere mai mult, se accepta cat este convenit cu finantatorii internationali", a spus Georgescu.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1103 ori