Terapia Bowen - cele mai importante beneficii

Joi, 16 Februarie 2017, ora 11:43
6943 citiri
Terapia Bowen - cele mai importante beneficii

Deopotriva uimitoare si enigmatica, terapia Bowen cucereste din ce in ce mai multi romani aflati in cautarea unor solutii pentru diverse probleme de sanatate.

Multi dintre aceia care tocmai au primit o prima sedinta de terapie sunt uimiti de efectul benefic, uneori, imediat si asteapta cu nerabdare urmatoarea sedinta.

Altii sunt convinsi ca e ceva magic la mijloc, chiar daca terapeutul Bowen le explica in ce consta terapia, care sunt principiile ei si de ce functioneaza.

Aceste reactii sunt, cumva, firesti daca ne gandim ca in mod traditional, asociem ideea de tratament cu efortul, cu disconfortul, neplacerea, uneori chiar cu durerea.

Complet iesita din acest tipar generator de teama, terapia Bowen surprinde prin beneficiile ei obtinute fara efort din partea celui care o primeste, fiind delicata si blanda in aplicare.

Sa vii la o sedinta de terapie, este ca si cum te-ai duce la ora de relaxare. Dar acesta e cel mai mic dintre beneficii!

Adevaratele motive pentru care atatia oameni aleg terapia sunt altele, mult mai importante; iata cateva dintre ele:

* Terapia Bowen este complet neinvaziva, fara reactii adverse

* Terapeutii Bowen sunt buni cunoscatori ai anatomiei si fiziologiei umane, au fost instruiti prin cursuri specializate, si-au obtinut diplomele in urma examenelor organizate de Academia Bowen din Australia (tara de origine a acestei terapii).

Tot ce face un terapeut Bowen in timpul unei sedinte se circumscrie unui program precis (unei proceduri specifice), iar in timpul aplicarii el este atent la toate semnele corpului dvs: respiratie, culoarea fetei, temperatura corpului, starea de tensiune initiala si gradul de detensionare pe parcursul sedintei.

El asculta ce-i spuneti dvs., dar asculta, in egala masura, si ce-i spune corpul dvs.; se intampla uneori ca ceeea ce "spune" corpul cuiva sa fie mai distinct si chiar mai corect decat ce spune posesorul corpului, iar terapeutul Bowen e instruit sa "asculte" toate semnalele. El urmareste evolutia pacientului si isi adapteaza constant abordarea in functie de ea

* Terapia Bowen e simpla si eficienta pentru ca are la baza principii simple si eficiente, in acord cu natura corpului; unul dintre ele este acela ca actul de vindecare se produce in stare de relaxare profunda. Exact asta face terapia Bowen: induce o stare de relaxare, normalizand functionarea corpului prin eliminarea tensiunilor de la nivelul fasciei.

Ce este fascia? Este acel tesut conjunctiv fin, care le imbraca in mod continuu pe toate celelalte, protejandu-le, asigurandu-le tuturor buna functionare; ea joaca un rol important in coordonarea musculara,aliniamentul postural si integritatea structurala si functionala.

* Cu ajutorul sedintelor de terapie Bowen se poate echilibra functionarea corpului la nivel fizic, emotional si mental; acest lucru e posibil pentru ca orice procedura Bowen, chiar daca este aplicata in scopul unui efect principal (in functie de nevoile specifice ale pacientului), va avea si un beneficiu la nivelul intregului.

Sa nu uitam, miscarile Bowen, desi fine si delicate, au un efect profund, pentru ca ele detensioneaza si antreneaza fascia, iar aceasta e un tesut continuu. Asa se explica de ce o procedura executata pentru o discopatie lombara, de exemplu, va avea efect si in eliminarea tensiunilor din zona umerilor, dar si in tonusul general al pacientului, acesta obtinand si un nivel mai ridicat de energie a intregului corp, iar acesta e doar un exemplu dintre multe altele. Terapia Bowen este, intr-adevar, o terapie holistica.

* Terapia Bowen, ca adresabilitate, nu are limita de varsta; pot beneficia de ea copii (chiar bebelusi), adolescenti, adulti, oameni in varsta, sportivi, femei insarcinate.

Terapeut Bowen Luiza Predescu

Cabinet terapie Bowen Bucuresti

Telefon: 0766.420.590

www.terapeutic.ro

#terapia Bowen , #Tratamente