Revigoreaza-te dupa calatoria de afaceri cu o sedinta la criosauna!

Sambata, 07 Aprilie 2012, ora 00:00
3580 citiri
Revigoreaza-te dupa calatoria de afaceri cu o sedinta la criosauna!

Criosauna este o terapie de mare succes in tarile occidentale, care a prins radacini si in Romania. Probleme ca durerile de spate, kilogramele in plus si chiar somnul nelinistit pot fi rezolvate pin aerocrioterapie: trei minute la minus 180 de grade Celsius.

Scaderea brusca de temperatura stimuleaza receptorii din piele, punand sangele in miscare, pentru a proteja organele interne. Odata iesit din criosauna, sangele este pompat spre extremitati, alimentand cu oxigen celulele si eliminand toxinele.

Pentru femeile de afaceri, cele mai importante beneficii ale aerocrioterapiei sunt cresterea capacitatilor fizice, o crestere puternica a nivelului de energie a organismului, un somn mult mai odihnitor, foarte importante in conditiile de stres in mediul de afaceri.

In plus, se realizeaza tonifierea muschilor, mai ales a muschilor spatelui, care sunt solicitati de pozitia de stat la birou.

La nivel cosmetic, in urma tratamentului se obtine revitalizarea pielii, reducerea ridurilor, diminuarea celulitei si pierderea kilogramelor in plus. Dupa calatorii de afaceri, nopti nedormite si zile de munca grele, o vizia la criosauna este foarte revigoranta, a declarat Stan Constantin, Managing Partner CrioBio, salon specializat in astfel de terapii.

Daca iti propui sa slabesti cu ajutorul criosaunei, trebuie neaparat sa asociezi tratamentul cu un stil de viata sanatos, care presupune miscare, alimentatie echilibrata si o stare de spirit buna, explica acesta.

"Este nevoie de o alimentatie sanatoasa si echilibrata, nicidecum de o dieta de slabit. Kilogramele nu se pot pierde, iar celulita nu se diminueaza daca avem un stil de viata nesanatos, daca mancam mult si nepotrivit. Nu trebuie sa urmam antrenamente intensive la sala de sport, dar miscarea este totusi recomandata", explica Stan Constantin.

Potrivit specialistului, principiile aerocrioterapiei se bazeaza pe declansarea unor procese regenerative in organism. Astfel, orice facem pentru a avea un stil de viata sanatos ajuta si completeaza efectele aerocrioterapiei.

Senzatia din criosauna este asemanatoare cu un "dus rece"

"In timpul unei proceduri, temperatura scade gradual pana la -180 grade C, iar corpul se adapteaza treptat. Aceasta temperatura nu este recunoscuta de creierul nostru, pentru ca nu exista nicaieri pe pamant. Multe persoane se tem cand aud ca vor fi expuse unei temperaturi de 180 grade C, dar de fapt creierul nu este programat sa inteleaga o astfel de temperatura. Astfel, senzatia din timpul unei proceduri este asemanatoare cu cea din timpul unui dus rece, poate usor mai placuta, pentru ca in criosauna vorbim de un frig uscat", explica reprezentantul CrioBio.

Dupa incheierea procedurii, sangele (pompat spre organele interne in timpul procedurii) incepe sa invadeze extremitatile si pielea, mai ales in zonele cu probleme. Corpul incepe sa se incalzesca, circulatia este imbunatatita, creierul este mai bine oxigenat, iar persoana simte o stare de bine, de energie, pentru aproximativ 6 ore dupa procedura, pentru ca in timpul unei proceduri corpul elibereaza endorfine.

Asadar, somnul de dupa va fi mult mai odihnitor decat de obicei.

Pe termen lung, terapia diminueaza ridurile, indeparteaza durerile reumatice si te ajuta sa slabesti pana la 7 kilograme, dupa un tratament de minim 20 de sedinte.

Ce trebuie sa stii despre aerocrioterapie

Pentru a observa efectele, ai nevoie de mai multe sedinte reluate la sase luni, in functie de problemele pe care doresti sa le rezolvi prin aceasta terapie.

Medicii prezinta si cateva contraindicatii de care trebuie sa tii cont inainte de a incepe sedintele de criosauna.

Acestea sunt "stare generala grava a pacientului, boli cardiovasculare cronice decompensate, infarct acut de miocard si perioada de recuperare dupa infarct, hipertensiune arteriala esentiala stadiul II, hipertensiune arteriala gradul III (tensiune arteriala ≥ 180/100 mm Hg), insuficienta cardiaca stadiul II, tulburari de ritm si de conducere cardiaca cu prognostic nefavorabil, sindrom Raynaud, acrocianoza, vasculite sistemice, crioglobulinemie, agamaglobulinemie, criofibrinogenemie, atac vascular cerebral, febra, tuberculoza pulmonara active, tumori maligne, diateze hemoragice, anemie severa, hipotiroidie, nevroza isterica, intoleranta individuala la frig, urticarie la frig, sarcina, copii sub 10 ani", spun expertii CrioBio.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#criosauna terapie, #slabeste criosauna, #beneficii aerocrioterapie , #Tratamente