Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Studiu: Cresterea preturilor, principala sursa de stres a romanilor

Studiu: Cresterea preturilor, principala sursa de stres a romanilor


Cresterea preturilor este principala sursa de stres pentru romani, surclasand creditele, scaderea veniturilor, viata de familie sau sanatatea, iar aproape 64% din populatie spune ca este stresata, peste media din regiune, de 60,5%, potrivit unui studiu Daedalus Millward Brown.

Nivelul de stres din Romania este mai mare decat in Cehia (43,6%) si Slovacia (50,6%), dar mai redus decat in Serbia (68,6%), Croatia (68,3%) sau Turcia, se arata in raport.

"Fiecare respondent care s-a declarat stresat a fost pus sa aleaga trei surse mari generatoare de stres. In felul acesta, studiul a identificat cauzele principale ale stresului la nivelul intregii regiuni. Este vorba despre: starea economiei, creditele, cresterea preturilor, scaderea veniturilor personale si slujba curenta", a declarat Daniel Enescu, managing partner al Daedalus Millward Brown.

Spre deosebire de media din regiune, romanii sunt mai putin stresati de sanatatea personala sau a celor apropiati (28%), de viata de familie (11,3%) si de siguranta personala (4,7%), dar sunt mai stresati de cresterea preturilor (47%), starea economiei (44,9%) si de credite (44,1%).

Potrivit studiului Daedalus, ingrijorarea legata de credite plaseaza Romania pe locul trei in regiune, dupa Turcia si Croatia.

Alte surse de stres la romani sunt scaderea veniturilor personale (40,6%), slujba actuala (35,3%) si lipsa timpului pentru viata personala (22,2%).

Studiul a fost realizat pe un esantion de 2.306 de respondenti din mediul urban, cu varsta cuprinsa intre 18 si 65 ani, din Romania, Bulgaria, Serbia, Croatia, Turcia, Cehia si Slovacia.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1262 ori