Cum sa ai un creier fericit si o stare permanenta de bine

Duminica, 13 August 2017, ora 09:11
1992 citiri
Cum sa ai un creier fericit si o stare permanenta de bine
Foto: Arhiva personala

Soarta fiecaruia dintre noi este in mana noastra si, de aceea, cultivarea unor obiceiuri sanatoase, pentru intregul corp, dar mai ales pentru creier trebuie sa devina "traditie".

Pentru ca se poate si pentru ca suntem singurii responsabili, invitatia mea este de a va "reconstrui" creierul, nu doar rezistent la stres, dar mai ales fericit, simtind starea de bine.

De ce ar trebui companiile sa investeasca in programe de wellbeing

Creierul fericit are patru mari caracteristici

Un creier fericit isi revine rapid dupa ce trece printr-o situatie neplacuta (rezilienta), percepe calitatile oamenilor si savureaza experientele pozitive pentru mult timp, chiar si dupa terminarea acestora (perceptia pozitiva). Are capacitate crescuta de concentrare pentru a indeplini activitatea in care este implicat, fara ca mintea sa "zboare" catre altceva (atentia) si se implica frecvent pentru a oferi ajutor dezinteresat (generozitatea).

Exista multe strategii pentru "reconstruirea" creierului - somnul, activitatea fizica si meditatia fiind dintre cele mai eficiente si dovedite stiintific ca pot realiza aceste transformari, datorita proprietatilor creierului.

Creierul se transforma continuu

Neuroplasticitatea inseamna ca transformarea creierului se face ca raspuns la experiente si obisnuinte. Ce este interesant este ca aceasta transformare se intampla si fara voia noastra si de aici vine necesitatea ca procesul sa fie ghidat, constient.

Daca ii spui unui coleg ca nu te poti baza pe el, va ajunge, nu dupa mult timp, sa creada intai si apoi sa si actioneze ca un om pe care nu te poti baza. Eu aleg daca cultiv furia si egoismul sau blandetea si generozitatea.

Wellbeing: De ce nu te mai poti relaxa si te simti mai mereu obosit?

Genele pot fi modificate prin stilul de viata

Epigenetica inseamna ca ne nastem cu un ADN care nu se va modifica, dar se poate schimba amplitudinea de expresie a genelor (de la minim la maxim). Un exemplu este comportamentul matern, dovedit ca determina modificari in expresia anumitor gene, nu doar la copil, pe tot parcursul vietii, dar si la cateva generatii urmatoare.

Corpul si creierul se influenteaza continuu

Corpul si creierul au o comunicare bidirectionala si trebuie sa acceptam ca, asa cum ne antrenam muschii, este absolut necesar sa ne antrenam si creierul, constient, deliberat, pentru ca doar asa vom obtine sanatatea suprema, starea de bine, creativitatea si performanta.

Compasiunea si blandetea sunt innascute ...citeste mai departe despre "Cum sa ai un creier fericit si o stare permanenta de bine" pe Ziare.com

#Creierul fericit si stare de bine, #cum facem creierul fericit, #fericire creier , #Stiri Viata sanatoasa

Curs valutar

1 EUR = 4.9759 RON

-0.0004

1 USD = 4.5521 RON

0.0144
  1. Reclamații de fraudă în Programul Casa Verde, deoarece bugetul s-a epuizat în timp record. Ce răspunde ministrul Mediului
  2. Cum ar fi putut fi păcălit softul de înregistrare în programul Casa Verde. „Se va folosi pe proprie răspundere”
  3. Record la Casa Verde Fotovoltaice. Bugetul pentru București-Ilfov, epuizat în mai puțin de două minute. Când începe o nouă etapă de înscriere
  4. Cum să organizezi mai multe vacanțe pe an cu un buget redus
  5. Încălzire și energie verde: Cum să îți optimizezi locuința
  6. Vrei să-ți îmbunătățești calitatea somnului? Uite cu ce să începi!
  7. Se încinge lupta! De la cazinourile lui Trump la lupta pentru biroul oval
  8. Îți dorești să ai parte de un somn mai odihnitor? Descoperă TOP 3 sfaturi pentru a dormi mai bine!
  9. Cum să alegi mobilierul ideal pentru living
  10. Ține pasul cu tendințele în mod sustenabil: 5 sfaturi pe care să le urmezi