Virusul Zika poate provoca moartea? Ce simptome are si ce trebuie sa faca o persoana contaminata

Luni, 01 Februarie 2016, ora 07:15
1268 citiri
Virusul Zika poate provoca moartea? Ce simptome are si ce trebuie sa faca o persoana contaminata
Foto: Columna Medical Center

In ultimele zile, informatiile oficiale despre virusul Zika, transmis prin muscatura de tantar si care poate provoca malformatii grave ale fetusului, sunt din ce in ce mai ingrijoratoare, iar Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) chiar a creat o echipa de urgenta din cauza ca acesta se raspandeste foarte repede.

Ziare.com a stat de vorba cu dr. George Gherlan, medic primar boli infectioase in cadrul Columna Medical Center, despre virusul care ar fi infectat deja milioane de oameni, asa cum a anuntat recent profesorul Scott Weaver, directorul Institutului american pentru Infectii umane si Imunitate.

Ce este virusul Zika?

Zika este un virus identificat pentru prima data in 1947 in Africa, dar care acum se raspandeste cu repeziciune in cele doua Americi. Este un virus ARN anvelopat, inrudit cu virusurile febrei galbene sau Dengue.

Cum se transmite acest virus?

Se transmite prin vectori (tantari- insectele pisca o persoana bolnava, iau virusul si contamineaza apoi oameni... citeste mai departe despre "Virusul Zika poate provoca moartea? Ce simptome are si ce trebuie sa faca o persoana contaminata Interviu" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#virusul zika simptome, #virusul zika transmitere, #virusul zika femei insarcinate , #Stiri Viata sanatoasa