Venetia interzice shaormeriile si pizza la felie, iar turistii sunt rugati sa nu mai manance pe strada

Sambata, 06 Mai 2017, ora 18:40
2714 citiri
Venetia interzice shaormeriile si pizza la felie, iar turistii sunt rugati sa nu mai manance pe strada
Foto: Arhiva Ziare.com

Autoritatile venetiene au interzis deschiderea de noi localuri care prepara kebab, dar si alte tipuri de fast-food, intr-un efort pentru "prezervarea bunei-cuviinte si a traditiilor orasului".

De asemenea, potrivit unei legi adoptate in aceasta saptamana, promovata mult timp de primarul Luigi Brugnaro, restaurantele nu mai pot vinde pizza la felie, relateaza The Guardian.

"Vrem sa oprim activitatile care nu sunt compatibile cu prezervarea si dezvoltarea mostenirii culturale a Venetiei. In cazul unui oras turistic ca al nostru, exista riscul pierderii identitatii. Sunt produse locale pe care trebuie sa incercam sa le promovam. Acest lucru va fi benefic pentru spiritul orasului si sustenabil in ceea ce priveste mediul", a explicat sefa comisiei de turism a orasului, Paola Mar.

Primaria intentioneaza sa amenajeze spatii speciale pentru picnic, pentru a descuraja mancatul in principalele zone turistice.

Verona si Florenta sunt alte doua orase italiene care au luat masuri pentru a limita vanzarea de fast-food si de mancare "straina".

C.S. ...citeste mai departe despre "Venetia interzice shaormeriile si pizza la felie, iar turistii sunt rugati sa nu mai manance pe strada" pe Ziare.com

#Venetia interzis kebab, #orase Italia fast food , #Stiri Viata sanatoasa