Tratament împotriva hemoroizilor

Vineri, 27 Mai 2022, ora 17:52
819 citiri
Tratament împotriva hemoroizilor
FOOT: unsplash.com

Mâncărimea, durerea, usturimea, disconfortul şi sângerările din timpul scaunului sunt cel mai des întâlnite simptome ale hemoroizilor. Şi deşi boala hemoroidală afectează persoanele de toate vârstele, persoanele care au un stil de viaţă sedentar, cele care au un regim alimentar dezechilibrat şi chiar femeile însărcinate au şanse mai mari să se confrunte cu un episod hemoroidal cel puţin o dată în viaţă.

Ce sunt hemoroizii

Hemoroizii sunt vene inflamate situate în zona rectală. Şi chiar dacă toate persoane au aceste vene, putem vorbi de boala hemoroidală doar atunci când ele se inflameaz. Hemoroizii pot fi interni sau externi. Cele mai des întâlnite simptome ale hemoroizilor sunt: mâncărime şi usturime în zona anusului, durere sau sângerare în timpul defecaţiei, durere şi disconfort la statul în şezut.

Cum prevenim apariţia hemoroizilor?

  • Fă cât mai mai multă mişcare. Plimbările zilnice te pot ajuta să previi apariţia hemoroizilor. De asemenea, specialiştii recomandă să eviţi ridicarea greutăţilor mari, mai ales pe o perioadă îndelungată de timp.
  • Consumă cât mai mult fibre. Un regim bogat în fibre alimentare te poate ajuta şi în prevenirea hemoroizilor, căci fibrele ajută la funcţionarea normală a tractului digestiv şi la prevenirea constipației. Iată câteva alimente bogate în fibre: secară, ovăz, seminţe de in, fasole, varză, sfeclă, banană, cereale integrale .
  • Consumă suficient de multe lichide.
  • Evită să consumi produse din faina albă, alimente picante şi alcool.
  • Este recomandat ca după fiecare scaun să cureţi foarte bine zona perianală cu apă călduţă şi săpun. Dacă acest lucru nu este posibil poți folosi şi şerveţele umede, de preferat fără parfum sau alcool.

Tratarea hemoroizilor

Dacă ai citit pe internet şi ai găsit câteva sfaturi care te pot ajuta în lupta împotriva hemoroizilor le poţi pune în aplicare, însă înainte de toate asigură-te că sursa ta de informare este una de încredere. Mai mult decât atât, cel mai indicat este să apelezi la un specialist, care după o serie de investigaţii îți va recomanda un tratament adecvat situaţiei tale. Tratamentul împotriva hemoroizilor poate include, pe lângă schimbari în stilul de viață, unguente, medicamente şi, numai în ultimă instanță, intervenţii chirurgicale.

Mai poţi apela la băi de şezut, dar şi creme sau supozitoare precum Procto Glyvenol®. Procto Glyvenol este un medicament fără prescripție medicală, ce conţine substanţe active antiinflamatoare şi anestezice, prin urmare calmează rapid durerea şi reduce inflamaţia. Produsul poate fi utilizat atât în tratarea hemoroizilor interni, cât şi în tratarea hemoroizilor externi.

Baia de şezut se pot realiza acasă şi face parte din tratamentul împotriva hemoroizilor. Ea are rolul de a calma şi de a reduce inflamaţiile, mâncărimile şi iritaţiile. Poate fi eficientă atât în cazul hemoroizilor interni, cât şi în cazul celor externi. Băile de şezut se fac cu apă călduţă, în niciun caz cu apă fierbinte şi nu ar trebui să dureze mai mult de 10-15 minute.

Cu toate că poţi folosi produse care să îţi amelioreze durerea, cel mai bine este să apelezi la un medic specialist care să te ajute să înţelegi situaţia cu care te confrunţi şi să te ajute cu un tratament medical potrivit. Amânarea unui consult de specialitate nu duce decât la agravarea problemei, iar în cazurile grave se poate ajunge inclusiv la intervenţia chirurgicală.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#hemoroizi, #tratament hemoroizi , #Stiri Viata sanatoasa