Patru cauze care te pot duce in pragul depresiei - stiai ca e contagioasa?

Vineri, 02 Decembrie 2016, ora 20:06
1400 citiri
Patru cauze care te pot duce in pragul depresiei - stiai ca e contagioasa?
Foto: Delia Bebi

Ce anume cauzeaza depresia? Este vorba despre un dezechilibru chimic la nivelul creierului sau are legatura cu experientele si stilul de viata al fiecaruia?

De fapt, depresia si in general starile negative pe care cu totii le-am evita daca ar fi posibil sunt niste stari a caror cauza nu este in totalitate clara.

Cercetatorii au cateva idei si au emis ipoteze, insa, nu pot garanta adevarul absolut. Realitatea este ca, in functie de fiecare om, depresia poate avea surse multiple: unele sunt determinate de contextul de viata al fiecaruia, altele se leaga de dezechilibre la nivel fiziologic.

Depresia mai poate sa apara din cauza stilului pesimist de gandire sau in urma unui esec prin care cineva a trecut. Ne putem, insa, gandi la 4 motive importante care in mod cert favorizeaza aparitia depresiilor.

1. Depresia se ia. Poate pare greu de imaginat, dar da, depresia este contagioasa. Mai ales daca traiesti langa un astfel de om sau esti nevoit sa interactionezi des cu el. Este ...citeste mai departe despre "Patru cauze care te pot duce in pragul depresiei - stiai ca e contagioasa?" pe Ziare.com

#Ce favorizeaza aparitia depresiei, #depresia este contagioasa, #factori aparitie depresie , #Stiri Viata sanatoasa