Scannerele din aeroporturi nu afecteaza sanatatea pasagerilor - studiu

Luni, 15 Iulie 2013, ora 09:50
1485 citiri
Scannerele din aeroporturi nu afecteaza sanatatea pasagerilor - studiu

In timpul trecerii prin scannerul de la aeroporturi, oamenii sunt expusi la doze mai mici de radiatii decat atunci cand stau la rand pentru a trece prin aceste dispozitive de securitate, releva un nou studiu realizat de un grup independent de oamenii de stiinta din cadrul Asociatiei americane de fizicieni in medicina (American Association of Physicists in Medicine).

Masuratorile au fost efectuate la cele doua scannere active de pe aeroportul international din Los Angeles, precum si la sapte scannere inactive, potrivit portalului rus Innovanews.ru.

Astfel, s-a constatat ca doza de radiatii primita la trecerea prin scanner este echivalenta cu cea pe care un om o primeste la fiecare 1,8 minute pe Pamant sau la fiecare 12 secunde de zbor cu avionul.

Cu alte cuvinte, pentru a atinge doza anuala in conditii de siguranta, o persoana ar trebui sa treaca de 22.500 de ori prin scanner.

"Studiul reprezinta o analiza complet independenta privind gama de emisii a scannerelor de pe aeroporturi si prima analiza a mai multor dispozitive de securitate de acest tip, inclusiv a celor utilizate pe aeroporturile din zilele noastre", a declarat Christopher Cagnon, de la Centrul medical de pe langa Universitatea California (Los Angeles).

"Noi credem ca pentru pasageri este deosebit de important sa stie ca doza de radiatii in timpul trecerii prin scanner este neglijabila in comparatie cu cea din timpul zborului la bordul unui avion", a mai spus omul de stiinta american.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#scanner uman aeroporturi, #radiatii scannere oameni, #siguranta pasageri aeroporturi, #iradiere pasageri aeroport , #Stiri Viata sanatoasa