Propunere legislativa in Germania: Parintii care nu isi vaccineaza copiii, amendati cu pana la 2.500 de euro

Duminica, 05 Mai 2019, ora 16:48
1678 citiri
Propunere legislativa in Germania: Parintii care nu isi vaccineaza copiii, amendati cu pana la 2.500 de euro
Foto: Arhiva Pixabay

Ministrul german al Sanatatii, Jens Spahn, a propus o lege care presupune ca parintii care nu isi vaccineaza copiii impotriva rujeolei sa fie amendati, iar acestia din urma, exclusi din institutille de invatamant.

Initiativa lui Spahn vine dupa o ampla dezbatere in Germania legata de obligativitatea vaccinarii impotriva rujeolei. Numarul cazurilor a ajuns la cel mai inalt nivel din ultimii 19 ani.

"Vreau sa elimin rujeola", a declarat Spahn pentru ziarul Sonntag, citat de Reuters. "Oricine merge la gradinita sau scoala trebuie vaccinat impotriva rujeolei. Oricine nu isi vaccineaza copilul poate fi amendat cu pana la 2.500 de euro", a mai spus el.

Spahn este increzator ca, pentru proprunerea sa legislativa, are sprijinul coalitiei corseratoare a Angelei Merkel, din care face parte, dar si al social-democratilor.

Legea vaccinarii, explicata de un medic: In ce conditii sunt dati in judecata parintii care refuza si retrasi de la scoala copiii nevaccinati

Din ce in ce mai multi adolescenti americani aleg sa se vaccineze, in plina epidemie de pojar ...citeste mai departe despre "Propunere legislativa in Germania: Parintii care nu isi vaccineaza copiii, amendati cu pana la 2.500 de euro" pe Ziare.com

#lege germania amenda parinti vaccin, #Germania amenda parinti vaccin , #Stiri Viata sanatoasa