Profitul ucide: Mii de oameni risca sa moara in chinuri din cauza unei companii farmaceutice

Marti, 08 Septembrie 2015, ora 10:13
1167 citiri
Profitul ucide: Mii de oameni risca sa moara in chinuri din cauza unei companii farmaceutice
Foto: Sanofi Pasteur

Compania farmaceutica Sanofi Pasteur a anuntat ca va renunta sa mai produca antidot pentru muscaturile de sarpe, din simplul motiv ca nu e profitabil.

Decizia inseamna pentru fermierii din Africa sub-sahariana ca acestia vor fi nevoiti sa mearga la vechii vraci, odata ce au fost muscati. Acolo, conform The Independent, li se ofera o piatra speciala pe care sa o plaseze pe rana. Urmeaza insa amputarea membrelor, cel mai adesea, sau o moarte agonizanta.

Un oras din sudul Irakului, atacat de... serpi veninosi: Cel putin 60 de morti

Asta inseamna lumea fara antidoturile produse de Sanofi Pasteur, Fav-Afrique, care inseamna viata, chiar daca ai fost muscat de unii dintre cei mai periculosi serpi ai planetei. Firma considera ca pur si simplu nu mai renteaza piata africana. Prin urmare, din iunie anul viitor, stocul va fi epuizat si antidoturile nu vor mai fi produse.

Tehnologia folosita de companie pentru a produce anti-veninul va fi utilizata in tratamentele ...citeste mai departe despre "Profitul ucide: Mii de oameni risca sa moara in chinuri din cauza unei companii farmaceutice" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Sanofi Pasteur anti venin, #Sanofi Pasteur antidot muscaturi sarpe, #Sanofi Pasteur profit, #Sanofi Pasteur companie, #antidot venin sarpe companii , #Stiri Viata sanatoasa