Pana la urma, e sau nu o problema daca mananci seara tarziu? 4 lucruri de care sa tii cont

Marti, 22 Noiembrie 2016, ora 07:35
1891 citiri
Pana la urma, e sau nu o problema daca mananci seara tarziu? 4 lucruri de care sa tii cont
Foto: Arhiva personala/Dani Grigore

Studiile au demostrat ca, daca mananci la ore tarzii, caloriile tind sa se depuna mai repede, pentru ca mancarea este procesata diferit in functie de momentul zilei in care este consumata.

Si atunci ce facem: mancam sau nu seara, daca atunci chiar ne este foame, daca asa avem programul?

Mitul mancatului seara

Exista mitul ca mancatul noaptea dauneaza. Nu mancatul propriu-zis dauneaza, ci ceea ce faci dupa masa dauneaza.

Adevarul

Adevarul este ca mancatul seara nu ingrasa. Corpul tau nu stie ce ora indica ceasul. In plus, noi nu am fost programati sa ne ingrasam daca mancam dupa o anumita ora.

Corpul nostru este invatat sa consume trei mese pe zi si sa faca un anumit nivel de efort. Astfel, adevarul este ca mancatul tarziu dauneaza doar daca nu respecti cele trei mese ale zilei si daca, imediat dupa masa, te bagi in pat sa dormi. Doar asa, mancatul la ore tarzii dauneaza.

Daca acesta nu este un argument indeajuns sa te opresti din a manca seara tarziu, mai jos sunt ...citeste mai departe despre "Pana la urma, e sau nu o problema daca mananci seara tarziu? 4 lucruri de care sa tii cont" pe Ziare.com

#Mitul mancatului seara, #cina ora potrivita, #alimente cina nutritionist, #mancat seara ingrasa, #Dani Grigore antrenor , #Stiri Viata sanatoasa