Obezitatea, impact economic ca tutunul, violentele armate si terorismul?

Sambata, 11 Aprilie 2015, ora 19:34
1220 citiri
Obezitatea, impact economic ca tutunul, violentele armate si terorismul?
Foto: Alfamedic Ina

In prezent, exista in lume peste 2,1 miliarde de obezi si supraponderali, ceea ce reprezinta circa 30% din omenire. Numarul lor este de doua ori si jumatate mai mare decat cel am malnutritilor, iar obezitatea este cauza directa a 5% dintre decese.

Iar problema nu priveste numai sanatatea publica ci, mai larg, constituie o amenintare la adresa economiei mondiale. Impactul economic al obezitatii se estimeaza la 2.000 de miliarde dolari pe an, respectiv 2,8% din PIB al lumii, comenteaza Project Syndicate, intr-un articol pe aceasta tema.

Ne ameninta bunastarea

Conform unui studiu recent intocmit de catre McKinsey Global Institute din Chicago, SUA, obezitatea produce asupra lumii un impact economic comparabil cu cel al tutunului, al violentelor armate si al terorismului.

Luand in calcul si constatarea ca fenomenul se accentueaza de la un an la altul, specialistii au calculat ca, la nivelul anului 2030, aproape jumatate din populatia planetei ar putea fi formata numai din ...citeste mai departe despre "Obezitatea, impact economic ca tutunul, violentele armate si terorismul?" pe Ziare.com

#obezitate avertismente, #sedentarism obezitate, #exces alimentar obezitate , #Stiri Viata sanatoasa